USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Молдова продовжила надзвичайний стан через коронавірус до квітня

15 Лютого 2021 22:43
У Молдові, у зв’язку з тривалим зростанням числа нових випадків коронавірусу, влада продовжила надзвичайний стан у галузі охорони здоров’я до 15 квітня.

Відповідне рішення ухвалила Національна надзвичайна комісія громадського здоров’я на засіданні 15 лютого, пише Укрінформ.

У комісії відзначили, що протягом останнього тижня в Молдові число нових випадків зараження зросло на 17,9%. А впродовж останніх двох тижнів у 29 населених пунктах країни оголосили червоний код епідеміологічної небезпеки.

До чинних правил безпеки (носіння маски, дотримання дистанції та обробка рук дезинфікуючим засобом) додали декілька нових. Так, на вихідних в країні вирішили знову зачиняти торговельні центри, а в деякі дні й ринки.

Також влада вирішила скоротити допустиму кількість гостей на заходах у ресторанах та кафе з 50 до 20 осіб. Кінотеатри, клуби та дискотеки залишаються зачиненими.

В міському, міжміському та міжнародному транспорті пасажири повинні займати не більше половини місць. Мова йде про автобуси, тролейбуси, маршрутні таксі та залізничний транспорт.

У торговельних закладах допустима кількість відвідувачів розраховується так, щоб на кожну людину припадало не менше 4 м² вільної площі.

Також центральні органи влади Молдови продовжать роботу за спеціальним розкладом – з 7:30 до 16:00 з перервою на обід з 12:00 до 12:30.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus