USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Модні жіночі светри: лайфхаки з догляду*

28 Вересня 2023 11:40
Хай який модний ваш светр – дорогий чи бюджетний – цей одяг, на жаль, є таким, що легко піддається механічним пошкодженням. Критично важливо, щоб прання светрів відбувалося відповідно до рекомендацій виробника.

Найбільш розповсюджені проблеми, що виникають із плетеним одягом, – розтягнення, зменшення та поява ковтунів. Розглянемо кожну детальніше.

Збігся светр: що робити

До зменшення у розмірі зазвичай тяжіють такі матеріали, як вовна, ангора чи кашмір. Вони є досить дорогими, тому зменшену річ варто спробувати повернути до початкового вигляду.

Чому буває усадка? Неправильна температура води, некоректне сушіння – на батареї чи електричній сушарці, використання неякісного порошку або мила замість спеціальних засобів.

Як розтягнути светр?

• Заморозити

Виперіть одежину, відіжміть, акуратно складіть, загорніть у фольгу та помістить в морозилку. Такий спосіб також робить вовняні волокна більш м’якими та усуває «колючість».

• Розчин гліцерину

Замочіть одяг у розчині (4 л води на 100 мл речовини) на пів години, позбавтесь зайвої вологи, розкладіть горизонтально та сушіть, час до часу розтягуючи волокна.

• Шампунь та молоко

Вимочіть у шампунному розчині кофтину 40 хв, потім помістіть її у «молочну ванночку» (1:1 молока/води), ретельно сполосніть, висушіть.

• Аміак

Пакетик засобу розчиніть у теплій рідині, виполощіть, повторіть алгоритм дій із попередніх інструкцій.
Розтягнувся светр: що робити

Найчастіше це стосується виробів із нещільним плетенням (светри-павутинки зараз дуже модно носити під плаття вечірні), при обтяганні певних ділянок (наприклад, рукавів) чи тривалому або активному носінні.

Що робити, якщо розтягнувся светр

• Попрати у пралці

Робити це слід у спеціальному мішку із належними засобами для в’язаних речей, за швидкого режиму і мінімальної температури. Віджим замініть на зливання.

• Як вкоротити светр, коли плетення ручне

Перете руками у теплій воді. І повторюєте все, що вище. Не забувайте змінювати основу під час сушіння.

У разі деформування лише якоїсь ділянки обробіть водою з пульверизатора тільки її – сушити як зазвичай, повернувши їй правильне розташування.

Іще кілька порад.

Як оновити светр, де є ковтунці: обробіть спеціальною машинкою проти них. Можливо, зріжеться також пух, але вигляд буде значно охайніший.

Наостанок радимо обирати жіночі светри від виробника, який дбає про якість та стійкість до зношення – наприклад, Issaplus. Тоді вдасться уникнути більшості цих проблем.

За матеріалами https://issaplus.com/ua
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus