USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.20 41.70
  • PLN 10.77 10.92

Мобілізували волинянина, який не має ключиці та виховує чотирьох неповнолітніх дітей

19 Вересня 2024 20:42
Ні наявність чотирьох неповнолітніх дітей, ні зламана ключиця не стали перешкодою для мобілізації жителя села Текля, що на Старовижівщині. Після походу до місцевого ТЦК, де він планував написати заяву на відстрочку від мобілізації, чоловіка одразу забрали на полігон, де він перебуває вже два місяці поспіль.

Волинянин не розуміє, як нестиме службу, якщо не може навіть одягнути бронежилет, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

19 липня чоловік Джульєти Осійчук поїхав до ТЦК у Старій Вижівці, щоб написати заяву на відтермінування проходження служби. За словами жінки, має на це як мінімум дві причини. Разом вони виховують чотирьох неповнолітніх дітей: спільного сина і трьох дочок Джульєти від першого шлюбу. Ще чоловік має пластину в лівій ключиці, через яку комісія ВЛК постановила, що він обмежено придатний.

«При ньому було посвідчення багатодітної родини, але йому сказали, що те посвідчення не діє. Йому не дали написати відстрочку, не дали донести деякі документи, які потрібно. Про те, що він забезпечує чотирьох дітей, мав узяти в сільраді, і довідку з суду про те, що я колишнього чоловіка не подавала на аліменти», – розповідає Джульєта Осійчук.

Читати ще: Судять за СЗЧ: волинський військовий два роки не був у відпустці, а командир не пустив на день народження дітей

Жінка запевняє: основні лікарські довідки, які підтверджували проблеми з ключицею, у її чоловіка забрали в центрі комплектування. Проблема зі здоров’ям же нікуди не зникла.

«У нього ключиці немає. Він бронежилет не носить. Йому важко. Маємо операцію йому робити. Десь 10 років тому він її зламав, і там стоїть залізо. Але те залізко стерлося, і воно в нього западає. Він не ходить на заняття. Дуже рідко виходить на полігон», – говорить Джульєта Осійчук.

Вона додає: куди тільки не зверталися, щоб чоловіку дали відстрочку від служби, однак усе марно.
Читати ще: Відкупитися від мобілізації буде неможливо: в Україні оновлять систему бронювання

Натомість сам Іван Осійчук каже: незабаром його мають відправляти на навчання разом з іншими за кордон. Проте чоловік не розуміє, як він має проходити вишкіл, маючи таку проблему з плечем.

«Я носити не можу нічого на плечі. Я базову підготовку проходив без бронежилета, і записали, що пройшов базову підготовку, а далі не знаю… Завезли у львівську частину, там не захотіли і взяли тут», – говорить Іван Осійчук.

Перед від’їздам за кордон чоловіки мають проходити ще одну ВЛК, але Іван має сумніви в її об’єктивності.

Журналісти звернулися із запитом до ОК «Захід», щоб там роз’яснили, наскільки ефективним на передовій може бути такий військовослужбовець, який навіть не здатен вдягнути бронежилет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Олександр Показати IP 19 Вересня 2024 21:03
Таке враження, що вони роблять експерименти над цими нещасними простими українцями: до якої межі над ними можна знущатися, щоб вони мовчали. А тієї "червоної межі", мабуть, немає...
Хом'як до Олександр Показати IP 20 Вересня 2024 08:22
Хто - вони?!!
Віктор до Хом'як Показати IP 21 Вересня 2024 08:35
Наша влада... Ти клоун безмозглий
Месник до Хом'як Показати IP 21 Вересня 2024 12:44
Киівські кровопивці
песиміст Показати IP 19 Вересня 2024 21:44
Добрався у військомат - значить здоровий
Анонім Показати IP 20 Вересня 2024 11:17
А чому не смієтесь? Не смішно? Не зрозуміли? Це Україна
Юрій Показати IP 20 Вересня 2024 21:38
Воєнкоматовці думають що вони безсмертні...
Ігор Показати IP 20 Вересня 2024 23:00
Переплюнули Житомирський ТЦК... Поки не приймуть кримінальну відповідальність офіцерів за життя підлеглих це буде продовжуватись...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus