USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Мобілізаційний план в Україні ще не виконали, – Міноборони

6 Березня 2023 15:48
Початковий план мобілізації в Україні, який затвердили після повномасштабного вторгнення Росії, ще до кінця не завершили. Генеральному штабу ЗСУ, як і раніше, потрібні люди різних професій.

Таку заяву зробив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю виданню LIGA.net, передає УНІАН.

Чиновник сказав: «Він (Генеральний штаб, – примітка) точно знає необхідну кількість водіїв, стрільців, операторів, артилеристів, снайперів. Генштаб визначає завдання воєнкомам: план і категорії фахівців».

Читати ще: Вступ Китаю у війну. Резніков розказав про можливі ризики

Резніков уточнив, що Міністерство оборони здійснює контроль над мобілізацією і хоче замінити всю паперову документацію спеціалізованою програмою. Зараз відомство займається її впровадженням.

«У нас є цей продукт, він розроблений. Ми просто не встигли до кінця ввести. Це буде один з викликів Віталія Дейнеги», – додав він.

Читати ще: Які хвороби є підставою для виключення з військового обліку і як має проходити комісія: детальне роз’яснення

Окремо Міністр оборони підкреслив важливість вміння керувати підлеглими в армії: «Союзники пропонують лідерські курси молодших командирів, середніх командирів і сержантів. Адже саме сержанти – це кістяк армії. Ми майже 30 років жили в парадигмі, що на нас ніхто не нападе. І для багатьох вузів військова кафедра була формальністю».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ну а де Показати IP 6 Березня 2023 16:41
Учасники майдану, добробати, де учасники ато (таких 500 тисяч більше ніж група армій *центр*) або позбавити пільг ,груп і т,д, де активісти де Лапін, де Данильчук і Т,Д,
Анонім до Ну а де Показати IP 6 Березня 2023 16:57
данильчук і лапін свою роботу виконали, країна в хаосі, далі вже без них.
Шаргиз до Ну а де Показати IP 6 Березня 2023 18:26
Один знайомий учасник ато повернувся з дечим лишнім всередині, інший знайомий з ато приїхав цілий, а от з Харківського напрямку не в повному складі тіла. Так і виходить, що неслуживі в пріоритеті на отримання інвалідностей
Радувець Ларіса Показати IP 6 Березня 2023 21:23
Депутати, митники, прокурори і поліцаї повинні боронити державу!
Анонім до Радувець Ларіса Показати IP 7 Березня 2023 08:58
Так ТРО "Монако Дубаї Відень та інші" з перших днів взяли на себе важку ношу по обороні державних коштів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus