USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Мобілізація: що буде, якщо не з'явитися з повісткою до військкомату

28 Грудня 2022 15:31
В Україні триває загальна мобілізація. Повістки військовозобов’язаним можуть вручити у будь-якому місці. Після вручення повістки потрібно з’явитись до військкомату.

Після вручення повістки потрібно з’явитись до військкомату. Що буде, якщо не явитися з цим документом у ТЦК – розповів юрист Ростислав Кравець, інформує Today.ua.

Спочатку повістку вручають для уточнення облікових даних військкоматі, а також для проходження військово-лікарської комісії.

Читати ще: Що таке четверта хвиля мобілізації, коли вона може початися і кого заберуть на службу

Потім військовозобов'язаного можуть відправити на доукомплектацію військових частин або скажуть йому очікувати на мобілізаційне розпорядження.

Після отримання повістки чоловік має з’явитися до військкомату. Якщо військовозобов’язаний не прийшов туди, то за це може бути відповідне покарання:

- штраф від 1 700 до 3 400 гривень;

- позбавлення волі на термін від 3 до 5 років чи випробувальний термін.

Які є поважні причини для неявки у військкомат:

- стихійне лихо;

- смерть рідної людини;

- хвороба;

- інша вагома обставина, через яку призовник вчасно не прибув до територіального центру комплектування.

Раніше Верховна Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні до 19 лютого 2023 року. У ЗСУ розповіли, що не планують збільшити мобілізацію перед новою загрозою взимку з боку Росії.

Наразі у лавах війська потребують представників практично всіх спеціальностей для комплектування ЗСУ та інших формувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 28 Грудня 2022 16:12
У разі незявлення до військомату за повісткою про уточнення даних, застосовується ТІЛЬКИ адміністративна відповідальність (штраф, ст. 210 КУпАП). Яке, на***, позбавлення волі???? Теж мені, юрист знайшовся. Але і тут є один момент - строк притягнення до відповідальності - 2 місяці з моменту виявлення порушення (складення протоколу), тобто вас ще мають протягом цих двох місяців знайти і ознайомити під підпис із цим протоколом. Чомусь цього юрист не сказав!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus