USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Мобілізація по-новому: посередники вже «продають» ухилянтам жінок з інвалідністю

17 Червня 2024 07:42
Спроби укласти фіктивний шлюб між військовозобов’язаними та жінками, які мають інвалідність, наближаються до рівня масового явища. Як відомо, інвалідність дружини дає право навіть військовозобов’язаному не тільки уникнути мобілізації, але й виїхати за межі країни.

Якщо пів року тому такі жінки пропонували себе в якості дружини за 1500 – 3000 тис. доларів, то зараз правоохоронцями фіксуються випадки, коли жінки вимагають за таку «послугу» від 4 тис. до 10 тис. доларів. Тобто фіксується збільшення вартості у три рази, пише ТСН.

Як з’ясувалось, в певних спільнотах жінок з інвалідністю шукають не тільки самі чоловіки, але й їхні родини. Наприклад, деякі з дописувачок зізнаються, що підшукують жінок з інвалідністю для своїх братів.

Крім того, згідно даних Державного реєстру судових рішень, в Україні почали діяти, але вже понесли покарання посередники, які допомагають військовозобов’язаним та жінкам з інвалідністю знайти один одного. За свої послуги ці ділки також вимагають відсотки.

Так, наприкінці травня у Волинській області засудили посередницю, яка звела військовозобов’язаного та жінку з інвалідністю. Останні уклали шлюб, а вже за два тижні «молодята» намагалися виїхати за межі України. Але, як зазначається у вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 31.05.2024, військовозобов’язаний намагався перетнути державний кордон України через пункт пропуску «Устилуг-Зосин» в якості чоловіка, який супроводжує дружину з інвалідністю І групи, але був викритий працівниками ДПС України.

Посередниця була визнана винною у незаконному переправленні осіб через державний кордон. Суд оштрафував жінку на 59 тис. 500 грн.

Читати ще: Недешеве задоволення: назвали розцінки для ухилянтів за незаконний перетин кордону

Як виявилось, в інтернет-спільнотах саме такі посередники активно рекламують свої послуги та пропонують купити у них контакти жінок різного віку та з різними групами інвалідності. Подекуди ця торгівля набуває великих масштабів – наприклад, тільки одна з посередниць в певній інтернет-спільноті пропонує на вибір п’ятьох дівчат різного віку та з різними групами інвалідності. Деякі з дописувачів в соцмережах, які засуджують таку діяльність, охарактеризували її як «оренду жінок з інвалідністю».

Незадовго до цього Яворівський райсуд Львівської області засудив до трьох років позбавлення волі полтавчанку, яка, за даними Держреєстру судових рішень, уклала фіктивний шлюб з військовозобов’язаним, а згодом сприяла йому у перетині кордону в пункті пропуску.

На початку травня суд визнав жінку винною та призначив їй покарання у вигляді 3 років позбавлення волі умовно.

Аналогічне покарання призначив і Жовківський райсуд Львівської області для жінки, яка має з дитинства другу групу інвалідності. Жінка, за даними правоохоронців, сприяла у перетині кордону своєму другу дитинства, за якого нещодавно вийшла заміж, за його проханням.

Читати ще: Ухилянта з Києва спіймали в «Устилузі» з підробленими документами. Як його покарав суд

«В судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала, щиро розкаялася, повідомила, що вона сприяла досудовому слідству тим, що розказала всю правду, та пояснила наступне. Вона з цим чоловіком знайома з дитинства. Він запропонував допомогти йому в перетині кордону. Вона допомогла. Вона інвалід другої групи. Вона допомагала безкорисно», – йдеться у вироку суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олексій Показати IP 17 Червня 2024 09:11
Немає в юридичному полі слова "ухилянт". Не розумію для чого майже на всіх ставити клеймо "ухилянт", тим самим принижуючи честь і гідність громадянин України? Адже стаття 3 Конституції України є найвищою статтею, яка говорить що людина, її життя, права та свободи, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в державі найвищою цінністю. Люди, цінуйте людей!
Кемпер Показати IP 18 Червня 2024 17:53
Тому що яка влада, такі в неї і підвласні ЗМІ. Обізвати людину ухилянтом? Вони навіть не рощуміють, що тут неправомірного. Бо в жодного з цих недожурналістів не те що не має гідності, зачасту в них навіть журналістської освіти взагалі не має.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus