USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Міжнародний турнір із футболу влаштували на Волині, присвятили захисникам

14 Жовтня 2022 08:35
Міжнародні спортивні змагання з міні-футболу ініціювали волинські прикордонники.

Крім військовослужбовців 6 прикордонного Волинського загону під проводом начальника Сергія Лозінського до дружнього турніру 13 жовтня долучилися збірна команда Волиньради та обласної військової адміністрації, до складу якої увійшли їхні очільники Григорій Недопад та Юрій Погуляйко, команди Володимирської міськради на чолі з головою громади Ігорем Пальонкою і Волинської митниці. Прийняли запрошення своїх колег і вояки Надбужанського відділу Прикордонної варти імені 27-ої Волинської дивізії Армії Крайової в Хелмі. Суддівський пул турніру представляли легенди українського футболу Артем Федецький і Тарас Михалик, повідомили у Волинській облраді.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про воїнів та цивільних громадян, які загнули в боротьбі з окупантом, та, рівняючись на національні знамена, виконали гімни України і Польщі.

Учасників турніру привітав голова обласної ради Григорій Недопад: «Я дякую нашим захисникам, що маємо змогу зібратися тут. Прикордонникам – за ініціативу цієї товариської зустрічі. Особлива вдячність нашим польським друзям, які, попри ракетний терор, усе ж прибули на цей турнір, виказуючи тим самим свою солідарність. Переказую уклінне спасибі польському народові за неоціненну допомогу і підтримку України. Вірю, що невдовзі ми разом відсвяткуємо перемогу. Що ж до футболу, то хай переможе спритніший».

Прикордонний уповноважений Республіки Польща по Надбужанській ділянці, бригадний генерал прикордонних військ Яцек Щонхора зазначив, що має за честь бути поруч з українськими братами у їхню найважчу годину: «Сьогодні між нашими країнами немає кордону, а між нашими народами протиріч. У нас спільна мета – перемога України, у нас спільне майбутнє – у вільній та мирній Європі».

Розпочався турнір поєдинком між господарями змагань – волинськими прикордонниками та збірною Волиньради й ОВА. Результативності динамічних атак команди урядників тричі завадила перекладина, тож перша гра завершилася з рахунком 2:1 на користь прикордонників. Проте за підсумками турніру збірна владців забила найбільше м’ячів – 12.

За результатами безкомпромісних кругових ігор перемогу у турнірі здобула команда володимирських самоврядців, збірна обласних управлінців посіла 2-ге місце, бронза дісталася польським вартовим кордону, 4-ту сходинку зайняла команда митників, закрили турнірну таблицю волинські прикордонники.

Після нагородження команди обмінялися сувенірами. Завершили турнір спільним виконанням гімнів України та Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тетяна Показати IP 14 Жовтня 2022 08:53
Не в Луцьку, а у Володимирі турнір відбувся

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus