USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.40 10.65

Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт Шойгу та Герасимова

25 Червня 2024 14:46
Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордери на арешт колишнього міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова.

Про це йдеться у повідомленні МКС.

Ордери стосуються міжнародних злочинів, вчинених в період з 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023 року. Мова про напади на цивільні обʼєкти (зокрема на енергетичну інфраструктуру) й «надмірну випадкову шкоду» цивільним людям та обʼєктам.

Під «надмірною випадковою шкодою» мається на увазі порушення принципу пропорційності. Тобто росіян звинувачують в тому, що навіть цілячи у «законні» в розумінні міжнародного права обʼєкти, застосовані ними боєприпаси призвели до загибелі цивільних людей і завдали набагато більше шкоди цивільним обʼєктам, ніж «законній» цілі.

Також Шойгу і Герасимова підозрюють у злочинах проти людяності, які завдали сильних страждань, значних тілесних ушкоджень чи шкоди психічному здоровʼю.

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт Президента Росії Володимира Путіна та Уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової, заявивши, що вони несуть кримінальну відповідальність за воєнний злочин – незаконну депортацію українських дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 25 Червня 2024 19:06
Ахаха

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus