USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Мізерні пенсії, відсутність автобусів: волиняни розповіли кандидату в нардепи про проблеми*

17 Липня 2019 15:25
Мізерні пенсії, відсутність автобусних сполучень та масова еміграція з України – ці питання піднімали на зустрічі із кандидатом в народні депутати від партії «Слуга народу» Вячеславом Рубльовим мешканці сіл Новосілки та Відути.

В Новосілках Вячеслав Рубльов не вперше. Тут минулого року за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» в місцевому дитячому садочку встановили розвивальні меблі. Тоді ж жителі звернулися до діючого депутата обласної ради із проблемою відсутності автобусного сполучення. Бо маршрутка до їхнього населеного пункту взагалі не ходить.

«Виставляли на торги автобусне сполучення Ковель-Володимир-Волинський. Але потім нам прийшла відповідь, що ніхто із перевізників не хоче його брати. Мовляв, низький пасажиропотік», - каже Новосілківський сільський голова Андрій Янюк.



«Є рейси прибуткові і неприбуткові. Раніше їх давали в пакеті перевізнику: якщо хочеш заробляти на прибутковому рейсі, то маєш взяти один неприбутковий. Але систему встановили так, що маршрутки їздять лише на прибуткові рейси. Але ж і в інших селах такі ж люди живуть!» - каже Вячеслав Рубльов.

Зі слів політика, він тоді ще звертався із запитом в обласну державну адміністрацію, щоб відновити автобусний маршрут. Але чиновники надіслали відписку.

«Нам потрібно далі продовжувати реформу децентралізації, щоб громади могли самостійно розвиватися, самі вирішувати, що робити із землею, заробляти кошти, і вирішувати, хто буде перевозити їхніх мешканців», - переконаний Вячеслав Рубльов.

Нарікають в Новосілках і на проблему із медициною. ФАП ніби є, тільки от медик один на кілька сіл. А ще тут на території села є сільськогосподарське підприємство, яке в громаду не принесло ще ні копійки.

«Вони в нас тут вже 7 років. Взяли землі, ні у кого не питали. Нам дороги ремонтують, а їхня техніка все руйнує. І грошей в бюджет від їхньої діяльності немає. А ще на їхній території є бочки з хімікатами, чим ми труїмося – навіть не знаємо», - кажуть люди.



Кандидат каже: він за те, щоб підприємства, які діють на території тих чи інших населених пунктів, реєструвалися саме в цьому селі. Щоб гроші надходили в бюджет громади , аби можна було контролювати їхню діяльність.

«Нам потрібно змінити країну разом. Ми обрали нового Президента, повинні обрати і оновлену Верховну Раду. Туди мають пройти ті люди, які готові робити реформи для людей, а не ставати нардепами для захисту власного бізнесу», - підкреслив кандидат.

В жителів села Відути - інша біда. В населеному пункті – 28 хат. Щоправда лишилися тут жити лише пенсіонери – усе працююче населення вже в Польщі на заробітках.

«Я була в Польщі і заробила 800 гривень за один день, коли попрацювала на городі. А тут у мене пенсія 1600 в місяць. Як я маю ті гроші поділити, щоб хоча б внукам на день народження які 100 гривень дати? Так, додають пенсії, але це 9 гривень. 8 гривень. Ми зневірилися, бо Україну обікрали і рознесли все, що є», - каже пенсіонерка, мешканка села Відути.



Люди кажуть: такі маленькі села як їхнє, усі обходять стороною. Жодного разу свого діючого народного депутата не бачили, роботи, яку б він проводив для простих селян, теж непомітна. То ж констатують: їх тут лишили вмирати.

«У народних депутатів є так звана депутатська недоторканність. В Україні ще не діє механізм, коли нардепа за неналежне виконання своїх обов’язків – прогули засідань Верховної Ради, відсутність його на окрузі, можна звільнити з посади. Але я вважаю, що це повинно бути. І якщо обранець громади працює не для своїх виборців, а лише для захисту свого бізнесу, то він не має права називатися народним депутатом.

Народний депутат – це людина, яка поряд з вами, яка чує вас і вирішує ваші проблеми, яка виносить в Парламент те, що вас турбує. Тому вибір за кожним із вас – знову вибрати на п’ять років людину, яку ви не бачили, чи того, хто представлятиме ваші інтереси у партії діючого Президента», - наголосив Вячеслав Рубльов.



Анна ВОЛОЩУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дмитро Показати IP 17 Липня 2019 17:10
А на якому авто приїхав на застріч кандидат?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus