USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Мітинг у Рівному: вимагають легалізації видобутку бурштину

3 Травня 2017 23:20
Під будівлею Рівненської ОДА сьогодні, 3 травня, пройшов мітинг. Понад 100 людей, які вимагали легалізації видобутку бурштину.

Про це повідомляють місцеві сайти "ІРівне" та "ЧаРівне".

Організатор акції – Ярослав Гранітний, відомий своєю участю в "Правому секторі".

Кількох учасників пікету затримали поліцейські через наявність у них ножів та газових балончиків. Також правоохоронці не дали мітингувальникам встановити перед будівлею ОДА намет.



Як заявив голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, у нього є підстави вважати акцію проплаченою. А серед "пікетувальників" нібито були люди, які представлялися журналістами "Українського вибору" Віктора Медведчука.

Глава області порадив провести акцію не в ОДА, а біля Верховної Ради, яка і ухвалює відповідні закони щодо бурштину.

До слова, легалізовують видобуток корисної копалини і на Волині. 2 лютого 2017 року КП "Волиньприродресурс", яке було створено Волинською облрадою, отримало чотири спецдозволи на видобуток "сонячного каміння". Свого часу голова обласної ради Ігор Палиця запевнив, що до кінця цього року волинський бюджет має додатково отримати мінімум мільярд гривень від видобутку бурштину, «і обов'язково отримає, як би і хто не заважав!».

З коштів, які будуть надходити в комунальне підприємство, 25% йтимуть на користь села, 25% - в районний бюджет і 50% - в обласний. Тим часом, Печерський районний суд міста Києва видав ухвалу про тимчасовий доступ до документів КП "Волиньприродресурс" з можливістю вилучення їх копій. Безпосередньо це стосується документів щодо відкриття та обслуговування рахунків підприємства у банківських (Укрексимбанк, Укрсиббанк, Приватбанк) та казначейських установах.

Своєю чергою, представники "Волиньприродресурсу" налаштовані на конструктивну співпрацю з правоохоронними органами, готові надавати всі необхідні для розслідування документи та інформацію, зазначену в ухвалах суду, а також всі інші документи, що можуть в майбутньому знадобитися для проведення всебічного та об’єктивного розслідування справи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 4 Травня 2017 09:59
право стєкі кришують бурштин, це добре що признались
пенсіонер Показати IP 4 Травня 2017 10:52
Ви торочите одне і те саме з лютого, коли отримали спецдозволи.В той же час в Володимирі "намивають" одну тону бурштину, однак володимирського родовища в спецдозволах немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus