USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Міцний народ сталевої країни». Зеленський – про знущання з людей в Маріуполі та захоплення мера Мелітополя

12 Березня 2022 09:03
У вечірньому зверненні до народу України Президент Володимир Зеленський говорив про знущання з людей у Маріуполі, викрадення мера Мелітополя та Паралімпіаду.

Про це повідомляє УНІАН.

«Міцний народ сталевої країни», – розпочав Президент, зазначивши, що саме так військові відповідають командуванню у Кремлі на питання, що заважало їм захопити Україну за чотири доби. При цьому додав, що ця інформація не перевірена, але «цей факт – безперечний».

Зеленський зазначає, що якщо заблукалі окупанти виправдовують свої невдачі чимось іншим, то це значить, що за 16 днів війни вони так нічого й не зрозуміли.

«Що ж, ми не засмучуємося. Ми готові пояснювати. Просвітлювати окупантів до повного розуміння, хто вони є й куди саме мають тримати шлях. З України», – наголосив Президент.
Російські війська не пропустили в Маріуполь допомогу та продовжують катувати наших людей.

«Змушений говорити це з болем: Маріуполь так і залишається заблокованим ворогом. Російські війська не пропустили в місто нашу допомогу та продовжують катувати наших людей, наших маріупольців», – заявив Зеленський.

Глава держави запевнив, що 12 березня буде ще одна спроба передати їжу, воду та медикаменти в місто. За його словами, Збройні сили України дадуть відповідь за кожну хвилину страждань наших людей. І це не пафос, не погроза. Це констатація реальності.

Зеленський також повідомив, що наразі російські війська зірвали роботу більшості гуманітарних коридорів. Водночас вдалося врятувати 7 144 людини – з Енергодара, Бучі, Гостомеля та Козаровичів.

«І це 7 144 причини, щоб і завтра, і післязавтра намагатися організувати порятунок для українців з оточених міст», – наголосив президент та зазначив, що буде зроблено все, аби завезти в українські міста гуманітарний вантаж.

Також Президент повідомив, що в Мелітополі окупанти захопили мера міста Івана Федорова, який мужньо захищає Україну та людей у своїй громаді.

«Очевидно, що це ознака слабкості загарбників. Вони не зустріли жодної підтримки на нашій землі. Хоча на неї дуже розраховували. Бо роками брехали самі собі, що нібито в Україні чекають на Росію. Вони не знайшли колаборантів, які здали б окупантам міста і владу», – наголосив Зеленський.

Як відзначив, тому окупанти перейшли до нової стадії терору, коли намагаються фізично ліквідувати представників законної місцевої української влади.

Не оминув Президент і Параліміпіади, на якій українці чудово виступають, даруючи хороші новини.

«Сьогодні кожен здобуває Україні славу на своєму місці. Показує світу, хто такі українці і яку ми маємо силу», – наголосив Володимир Зеленський.

Він зазначив, що наші паралімпійці в Пекіні на зимовій Паралімпіаді завоювали вже 25 медалей і посідають друге місце у загальному заліку, поступаючись тільки господарям змагань – Китаю.

«Паралімпіада завершиться за дві доби. Я дуже хотів би сказати те саме й про війну – що вона завершиться за дві доби. Це, на жаль, поки нереалістично. Але це точно буде», – наголосив Зеленський.

Він додав, що і перемога для України, і мир для України – досяжні. І вони для нас будуть дорожчими за будь-що – за золото, срібло й бронзу всього світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus