USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.66 10.80

«Місце сили й милосердя»: Волинський медичний інститут відсвяткував 80-річний ювілей. Фото

Сьогодні 18:51
Волинський медичний інститут відзначив 80-річчя з дня заснування. Святкова академія, присвячена річниці навчального закладу, відбулася 3 жовтня в стінах музею сучасного українського мистецтва Корсаків.

Урочистості відвідали викладачі та студенти медінституту, випускники, представники влади, духовенства й запрошені гості.

Історія закладу бере початок від 1944 року, коли в Луцьку заснували фельдшерсько-акушерську школу. Там навчалися 60 учнів під керівництвом 13-ти викладачів. Відтоді заклад розвивався, розширювався, змінював назви, але при тому щороку випускав якісних працівників медичної галузі.
У нинішній час професія медика має особливо вагоме значення, бо саме вони рятують військових та цивільних громадян, які потерпають від російської агресії. Тому на початку присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих під час війни українців та виконали Державний Гімн. По тому поіменно згадали працівників та випускників медінституту, які полягли за незалежність держави, а також тих, хто нині захищає Україну.

Читати ще: Волинський медінститут запрошує вступників на нові перспективні спеціальності
За роки існування навчальний заклад підготував тисячі спеціалістів таких професій, як-от фельдшер, акушерка, лаборант, зубний технік, санітарний фельдшер, медична сестра, фармацевт. Серед випускників є відомі науковці, керівники лікувальних установ, заслужені організатори охорони здоров’я та працівники медицини, професори, кандидати й доктори медичних наук.

Читати ще: У Волинському медінституті прийняли в студенти 300 першокурсників. Фото
Привітала присутніх ректорка ВМІ Тетяна Пастрик, яка пройшла шлях від студентки до керівника закладу. Вона пригадала історію заснування та подякувала кожному, хто впродовж 80-ти років долучився до її творіння.

«Ми починали з п’яти аудиторії та 13 викладачів. Сьогодні в нас три корпуси, десятки кабінетів у закладах охорони здоров’я міста Луцька, понад сотня викладачів, близько 800 здобувачів освіти та тисячі випускників. Найцінніше для нас і тоді, і зараз – це спільнота однодумців. Вона об’єднана прагненням служити людині та рятувати її життя», – зазначила ректорка.
Як додала очільниця, заклад готував працівників низки професій, а в рік ювілею вперше на Волині випустив магістрів медсестринства, бакалаврів за освітніми програмами «Парамедицина» і «Фармація».

«Сьогодні Волинський медичний інститут – це місце сили й милосердя, це заклад, де генеруються ідеї та візії майбутнього, де гуртуються навколо добрих справ і творять простір взаємної підтримки», – акцентувала Тетяна Пастрик.
Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук вручив відзнаки викладачам медінституту. Він відзначив, що ВМІ співпрацює із чималою кількістю закладів освіти та охорони здоров’я.

«Слухаючи студентів, які захопливо розповідали про історію навчального закладу, розумієш, що він матиме успішне майбутнє. У лютому наступного року буде ще один невеликий ювілей – п’ять років із дня, коли Волинська обласна рада ухвалила рішення про створення на базі медичного коледжу такої установи як Волинський медичний інститут. Тоді точилися неабиякі дискусії, але зараз розумію, що депутати прийняти вірне рішення», – пригадав Юрій Поліщук.
Читати ще: Єдині представники України: студентки Волинського медінституту – переможці міжнародного конкурсу серед парамедиків

З вітальними словами також зверталися Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, представники Управління охорони здоров’я, запрошені гості. А викладачі медінституту в цей день приймали подяки та грамоти.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus