USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Міський голова Володимира відповів на актуальні запитання мешканців громади

1 Березня 2022 15:54
Міський голова Володимира Ігор Пальонка поінформував про ситуацію у громаді станом на 1 березня та відповів на запитання мешканців, озвучені журналістами.

Чи є зафіксовані випадки мародерства у громаді?

Станом на 12:00 випадків мародерства у Володимир-Волинській громаді на зафіксували. Для цього організовані групи, які спільно з представниками поліції здійснюють патрулювання вулиць для того, щоб виявити підозрілих осіб, які пересуваються територією громади.

Хто контролює різницю цін у магазинах та аптеках, де різниця у вартості між препаратами може становити більше 10 гривень?

Вчора до мене надійшла інформація, що деякі мережі магазинів підняли ціни. Я вчора дав доручення відділу економіки порозмовляти з кожним власником магазинів, про те, що нині не час підвищувати ціни на потрібні продукти. Пообіцяли, що цін піднімати не будуть.

Система оповіщення. Мешканці скаржаться, що її не чути. Чи робиться щось для виправлення ситуації?

Систему оповіщення змонтували багато років тому. Ми відновили ще один передатчик на території КХП, яким по максимуму намагаємось сповістити людей про потенційну небезпеку.

Що буде з грошима, виділеними на систему оповіщення?

Сьогодні через казначейство проходять лише захищені статті. У першу чергу це відбувається, але гроші поки не пропадуть. Дасть Бог, війна закінчиться перемогою України, і ми будемо направляти ці кошти у напрямку, передбаченому рішеннями депутатів міської ради.

Яка ситуація на кордоні в Устилузі?

Станом на 12:00 годину ситуація на пункті пропуску «Устилуг» стабільна. Черги відсутні. Будь-хто із охочих виїхати за межі України може це зробити у відповідності до правил перетину кордону. Нагадую, що чоловікам з 18 до 60 років виїзд за межі країни заборонений.

Які обов’язки і можливості має міський голова у воєнний час?

Я дію у відповідності до закону про місцеве самоврядування, у якому чітко прописали повноваження міського голови. Займаюся забезпеченням життєдіяльності міста, наданням комунальних послуг та послуг по благоустрою міста. Своєю чергою сьогодні дав ряд завдань заступникам, керівникам профільних відділів посилено надавати допомогу військовим частинам ЗСУ, переселенцям та волонтерам.

Якою сьогодні є система поставки палива на АЗС громади?

Сьогодні проблем з паливом немає. Якщо воно вам потрібне, можете приїхати на АЗС і його купити.

Скільки переселенців прийняв Володимир?

Всього ми прийняли 40 переселенців. В основному це люди, які їхали за кордон і не мали де переночувати. Але з кожною годиною переселенців у громаді все менше і менше, тому що відкрили кордон і черг нема.

Яка ситуація з наповненням лав територіальної оброни міста?

Сьогодні спілкувався з начальником Центру доукомплектування, який повідомив мене що батальйон тероборони повністю сформований. Сьогодні йде мова про ще одне формування. Хто хоче вступити, ви можете звернутися у центр комплектування (колишній військкомат).

Ми сьогодні об’єднуємо людей, які готові стати на захист територій, де вони проживають Це мешканці міста Володимира. Хто має бажання – звертайтесь до міської ради. Володимир Атаманчук візьме вас на список і потім зателефонує.

Чим можуть бути корисними у наближенні перемоги мешканці громади, які не мають фінансових можливостей?

У першу чергу можуть бути корисними наші чоловіки, які хочуть допомогти відстояти нашу незалежність. Ми запрошуємо вас звернутися до центру доукомплектування для того, щоб підтримати наших людей, які сьогодні боронять державу. Нам потрібні ресурси, і ви як ніколи можете бути корисними у цьому. Жінки можуть допомагати плести маскувальні сітки. Якщо вам це цікаво, інформацію можна отримати на офіційному сайті міської ради. Ще є група людей, яка патрулює місто у нічний та вечірній період. Це організовує відділ поліції. Якщо у вас є бажання, можете звернутися туди. Ще є групи, які готують коктейлі Молотова і розподіляють гуманітарну допомогу.

Як працюють державні установи, що надають соціальні та адміністративні послуги?

Сьогодні я спілкувався з керівницею управління соціального захисту, яка повідомила мене, що сьогодні вони працюють над тим, щоб забезпечити безперебійне надання соціальної допомоги. Станом на сьогодні до мене не надійшло жодного повідомлення від мешканців міста про невчасне отримання соціальної допомоги.

Чи моніторять ситуацію по COVID-19. Якою вона є зараз?

Наразі не до ковіду, але інформацію моніторимо. Станом на 1 березня у лікарнях 5 хворих на коронавірус.

Насамкінець Ігор Пальонка додав, що сьогодні українці об’єднуються для того, щоб скоординувати роботу і допомогти ЗСУ, правоохоронним органам та волонтерам у розподілі гуманітарної допомоги. Він закликав усіх бути максимально активними та свідомими для того, щоб зберегти Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus