USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.70 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Мінцифри розповіло, скільки компаній долучились до економічного бронювання

Сьогодні 09:53
Сервіс електронного бронювання повноцінно запрацював на порталі «Дія» від 17 липня. Близько 3 тис. компаній скористалось системою, процент відмов у бронюванні співробітників доволі невеликий.

Про це розповіла заступниця директора Департаменту з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Валерія Ткач, повідомляє Кореспондент.

«Забронювались 32 тисячі працівників критично важливих підприємств. Бронювали компанії як і приватні, так і державні підприємства, і комунальної власності... (Нині) в Єдиному переліку компаній, які можуть бронювати, вже близько 8 тис. 500 компаній, які мають відповідний статус. Десь близько 3 тис. компаній вже взяли участь в електронному бронюванні», – акцентувала Ткач.

За її словами, відмов у бронюванні небагато.

«Здебільшого, це працівник або вже заброньований, наприклад, його повторно хотіли забронювати. Або особу не знайдено в реєстрі військовозобов’язаних, або особа не перебуває в трудових відносинах», – пояснила вона.

Читати ще: Нардепи пропонують бронювати працівників за 20 тис. грн військового збору

Раніше компанії повідомляли про працевлаштування через портальні звіти, а тепер набір на підприємства відбувається постійно, в реальному часі.

Ткач додала, що через «Дію» можна забронювати і одного окремого працівника. Для цього керівник може зайти на портал і обрати одного або двох, залежно від кількості працівників компанії та відповідного ліміту.

Після одержання витягу про бронювання, роботодавцю або працівнику не потрібно повідомляти про це в ТЦК та СП, оскільки інформація одразу оновлюється в мобільному застосунку Резерв+. Також в ньому доступна можливість згенерувати PDF і за потреби роздрукувати його.

В процесі бронювання, після здійснення всіх необхідних перевірок, автоматично працівник переводиться на спеціальний військовий облік і ці зміни вже фіксуються в реєстрі військовозобов’язаних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Точно Показати IP Сьогодні 10:37
На скільки відомо економічного бронювання наразі ще не має

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus