USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.58

Міноборони виманило Пригожина з Африки до Росії напередодні загибелі, – Bloomberg

2 Вересня 2023 13:10
Ватажок ПВК «Вагнера» Євген Пригожин за кілька тижнів до свої загибелі в авіакатастрофі зіткнувся з тиском з боку Міністерства оборони РФ.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело, яке близьке до Кремля.

Співрозмовник агентства розповів, що структурам «Вагнера» заборонили використовувати для перельотів військові літаки Міноборони. Згодом закрили для них авіабазу Хмеймім в Сирії, де вагнерівці з’явилися ще 2015-го – до офіційного введення російських військ.

Так логістика структур «Вагнера» опинилася під загрозою. Bloomberg пише, що саме це змусило Пригожина відправитися з Африки до Росії.

Неназване джерело розповіло, що Пригожин вилетів до Москви, аби вирішити проблеми з Міноборони. Втім 23 серпня його бізнес-джет зазнав катастрофи за 50 км від резиденції президента-диктатора РФ Володимира Путіна на Валдаї.

Ввечері 23 серпня стало відомо, що в РФ розбився літак з Євгеном Пригожиним на борту. У салоні також було керівництво «Вагнера». Російські пропагандистські Телеграм-канали припускають, що це зробили російські засоби ППО.

Євгена Пригожина таємно поховали в Санкт-Петербурзі на Порохівському кладовищі. Прощання з головним вагнерівцем відбулося у закритому форматі. Його поховало біля могили батька.

Тим часом в адміністрації президента РФ Володимира Путіна здивували однією з версій причин авіакатастрофи літака головного вагнерівця. Так, йдеться про навмисне злодіяння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus