USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Міноборони виявило зловживання з винагородою військовим на 123 млн гривень

30 Жовтня 2023 20:20
Понад 123 мільйони гривень додаткової винагороди виплатили людям, які не брали участі у бойових діях та не виконували бойових завдань. Нині триває робота над внесенням змін у правила нарахування винагороди військовим.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«Служба внутрішнього аудиту Міноборони з’ясувала, що чинні правила дозволяють командирам військових частин надто вільно тлумачити терміни «бойові дії» та «бойове (спеціальне) завдання» і виплачувати додаткову винагороду на свій розсуд», – ідеться в повідомленні.

В одному з випадків військовослужбовцям понтонно-мостової роти, які виконували завдання у Київській області, виплатили щомісячну додаткову винагороду у розмірі 100 тисяч гривень.

Заступник міністра оборони Юрій Джигир вважає, це спонукає до того, аби такі випадки не траплялись в майбутньому.

«Це несправедливо, коли доплату за бойові отримують ті, хто не під прямим вогнем або не підтримують тих, хто під прямим вогнем. Маніпуляції виявляємо, прогалини для зловживань закриваємо», – наголосив посадовець

Міністерство оборони консультується з Генеральним штабом ЗСУ, щоб виплати додаткової винагороди отримували лиш ті, хто виконує бойові завдання та бере участь в бойових діях.

Зазначимо, що на початку квітня Верховна Рада проголосувала за те, щоб повернути військовим доплати в розмірі 30 тисяч гривень. Однак згодом до парламенту внесли постанову, яка блокує повернення доплат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus