USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Міноборони пояснило, кому з українців за кордоном потрібно з'явитись у ТЦК

4 Червня 2024 21:30
Військовозобов’язаним українцям, які наразі перебувають за кордоном та мають у застосунку Резерв+ статус «у розшуку», необхідно повернутись до України та з’явитись до ТЦК.

Про це заявив речника Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону 4 червня, передає Кореспондент.

«Передусім, тим, хто застосунок Резерв+ скачав, але там статус «у розшуку» з’явився і якщо людина порушила правила військового обліку. Тобто, наприклад, знялася з обліку в одному місті, а в іншому не стала. Або не стала взагалі – виїхала, коли їй ще не було 17 років, а от зараз прийшов час. І так далі. Є низка причин», – пояснив він.

Водночас речник додав, що з цієї групи людей малоймовірно вдасться залучити велику кількість до українського війська. Міноборони також розуміє, що далеко не усі вирішать повернутися до України.

Читати ще: В «Резерв+» зняли з безпідставного «розшуку» більше 700 тисяч українців, – Міноборони

«Але нагадаю, що ті українці, які перебувають за кордоном, вони так чи так залишаються нашими громадянами, і відповідне законодавство на них розповсюджується», – додав він.

Нагадаємо, з 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Всі військовозобов’язані українці віком від 18 до 60 років повинні оновити свої дані до 16 липня. Оновити дані можна у застосунку «Резерв+», ТЦК чи ЦНАПі.

За словами Лазуткіна, станом на сьогодні свої дані вже оновили 1,371 млн українців. Серед них – 190 тисяч жінок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
х Показати IP 4 Червня 2024 23:27
для чого їм повертатися щоб заплатити знову за виїзд з такої прекрасної цвітучої держави
ABC Показати IP 5 Червня 2024 00:20
Як держава відразу згадала про тих, хто за кордоном. А раніше чомусь не дуже цікавилась їх життям. Аби тільки гроші пересилали в Україну.
Анонім Показати IP 5 Червня 2024 01:19
невже хтось повірить в цю маячню?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus