USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Міноборони перевірить військову академію Сагайдачного на зв'язок з націоналістами

29 Вересня 2021 19:51
Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного перевірять про нібито зв’язок з націоналістами. Йдеться про організацію Centuria.

Відповідне доручення дав міністр оборони Андрій Таран військовій службі правопорядку ЗСУ, передає ТСН.

«Провести службову перевірку достовірності інформації про можливі зв’язки військовослужбовців Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з організацією Centuria», – сказано в повідомленні.

За результатами службової перевірки, у разі наявності підстав, доручено поінформувати правоохоронні органи.

Раніше, американський Інститут Джорджа Вашингтона опублікував доповідь про те, що Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного «стала домом» для ультраправої організації Centuria. Члени організації начебто є прихильниками «європейского традиціоналізму» і хочуть «перебудувати армію країни відповідно до правої ідеології».

У доповіді зазначається, що українські військові, які є членами Centuria, отримали доступ до західних військових навчальних закладів. Члени організації начебто контактували з військовими інструкторами зі Сполучених Штатів в Україні і з курсантами військових академій США і Франції

Автор доповіді – Олексій Кузьменко, український журналіст, який працює в США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 29 Вересня 2021 20:04
Для чого здійснювати якусь перевірку. Звісно напишуть, що ніяких зв'язків окремі курсанти академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з націоналістами та радикально налаштованими екстремістами не мають.
Всезнайко Показати IP 29 Вересня 2021 20:53
А Міноборони не зв'язане з націоналістами?
Народна прокуратура Показати IP 29 Вересня 2021 22:37
Ну так, так. Традиційні цінності і патріотизм в українській армії не потрібні. Це ж не ЛГБТ-спільнота, яку потрібно усіляко толерувати і оберігати
Попандопуло до Народна прокуратура Показати IP 29 Вересня 2021 23:26
Як пояснити тарану і йому подібним різницю між націоналізмом і нацизмом? А щодо Центурії ... Дивно, що вона зараз, а не років 10 тому появилась.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus