USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Міноборони дозволило вести електронні журнали замість паперових

10 Лютого 2024 22:05
Міністерство оборони України внесло зміни до наказу № 440 «Про затвердження Інструкції з обліку військового майна у ЗСУ».

Відтепер військові частини зможуть вести облікові регістри та допоміжні документи (журнали щодо майна) лише в електронній формі й використовувати для цього програмне забезпечення:

прийняте в експлуатацію Міністерством оборони;

допущене до дослідної експлуатації. У такому разі програми мають відповідати усім вимогам щодо захисту інформації (мати атестат відповідності КСЗІ).

Наразі прикладом такої програми є SAP, автоматизована система управління оборонними ресурсами. Це провідна логістична система у світі, якою користуються 28 країн НАТО.

Для переходу на такі програми командирам чи начальникам військових частин, які ведуть власне військове господарство, потрібно видати наказ щодо їхнього використання.

Читати ще: Міноборони у січні допустило до експлуатації понад 40 нових зразків озброєння та військової техніки

У разі переходу залишається лише електронний облік, вести паперові журнали й дублювати інформацію в такому разі забороняється.

До переходу можна вести облік майна в інших програмах без окремого дозволу — до прикладу, Microsoft Office 365. Тоді друкувати всі сторінки журналів обліку не потрібно — достатньо лише періодично підписувати узагальнювальну відомість при звірках.

Якщо є питання щодо наказу чи переходу на електронну форму, треба звертатися на гарячу лінію Міністерства оборони України за номером 1512.

Водночас первинні документи (накладні, вимоги, акти, атестати) поки що залишаються в паперовій формі, адже вони підтверджують здійснення господарських операцій і їх можуть вимагати під час перевірок чи службових розслідувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ГIсть Показати IP 11 Лютого 2024 02:28
"Це кланова війна. Кожен наймає хлопців. Через нашу кров, через наших хлопців кожен здобуває собі прапори, Погони або, ще можна сказати, захищає свої гроші, бізнес свій захищає.Н.МатвIэнко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus