USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.45
  • PLN 10.35 10.53

Міноборони допустило до експлуатації у військах першого в Україні робота-пожежника

Сьогодні 20:41
У Міністерстві оборони повідомили, що до експлуатації в підрозділах Збройних сил допущено першого в Україні пожежного наземного робота, який працює на відстані до 2 км від оператора на відкритій місцевості.

Про це пише УП з посиланням на Міноборони.

Робот складається з рухомої гусеничної платформи та устаткування із водою або спеціальною піною. Він працює на відстані до 2 км від оператора на відкритій місцевості та до 400 м – на пересіченій.

За допомогою пульта керування оператор із безпечного місця скеровує робота до епіцентру загорання. Потік води можна регулювати дистанційно. Також завдяки відеокамері об’єктивного контролю, яку встановлено на платформі, оператор отримує зображення з небезпечної ділянки, де відбувається ліквідація загорання.

Читати ще: Далекобійні, розвідувальні та FPV-дрони: держава вже законтрактувала мільйон українських безпілотників

У Міністерстві оборони зазначили, що спершу робота-пожежника розробляли для потреб цивільних надзвичайно-рятувальних служб, однак машиною зацікавилися військові.

«Такий робот потрібен, наприклад, на місцевості, де є боєприпаси, що не вибухнули, у наближенні до техніки, яка горить і в якій є ризик детонації боєкомплекту, а також в інших потенційно небезпечних випадках, пов’язаних із ризиком для життя і здоров’я військовослужбовців. На вимогу військових ця роботизована платформа отримала посилену ходову частину. Також збільшено дальність управління і час автономної роботи», – йдеться в повідомленні.

Читати ще: Міноборони тестує новий полегшений бронежилет

Також завдяки гусеничному шасі робот може долати складний рельєф місцевості, переїжджати уламки, що палають, працювати за екстремальних температур і за допомогою свого водомета створювати так звану водну стіну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus