USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Мінʼюст постановив, що нові правила прийому в аспірантуру – законні

Сьогодні 06:48
Міністерство юстиції постановило, що нові правила вступу до аспірантури, які цьогоріч запровадило Міністерство освіти, є законними.

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України, пише Бабель.

Напередодні Державна регуляторна служба скерувала лист до Мінʼюсту із проханням розглянути накази МОН про скасування вступу на денну форму аспірантури за контрактом і про тимчасові обмеження на переведення й поновлення та скасувати їх.

Голова підкомітету Верховної Ради з питань вищої освіти Юлія Гришина поширила текст листа ДРС. Згідно з ним, до регулятора звернулися кілька громадських організацій, які звинуватили МОН у перевищенні повноважень і порушенні Конституції. Вони стверджували, що нові правила вступу в аспірантуру призведуть до відтоку молодих науковців до іноземних інституцій, втрати позабюджетного фінансування закладів вищої освіти та вимушеного звільнення викладачів.

Читати ще: Мінус один спосіб «відкосити» від мобілізації. Що треба знати про вступ до аспірантури

Державна регуляторна служба заявила, що накази МОН порушують кілька міжнародних договорів та угод, які ратифікувала Україна, й основні права на освіту, недискримінацію та пропорційність обмежень в умовах надзвичайного стану.

Мінʼюст розглянув документ і підтвердив законність та правомірність цьогорічних змін до вступу в аспірантуру. Отже, будь-які обставини та підстави для скасування рішень МОН відсутні. Цей висновок Мінʼюст уже надіслав до Державної регуляторної служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus