USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Міністри оборони трьох країн – проти будь-якого тиску на Україну щодо переговорів з РФ

11 Листопада 2022 07:14
Декілька європейських міністрів оборони заявили, що Україна не повинна відчувати жодного тиску щодо вступу в мирні переговори з Росією.

Про це вони заявили на засіданні Спільного експедиційного форуму 10 країн в Единбурзі в четвер, 10 листопада, повідомляє Європейська правда з посиланням на The Guardian.

Бен Воллес, міністр оборони Британії, заявив, що саме Україна повинна вирішити, чи хоче вона вести будь-які мирні переговори, і що західні держави повинні допомогти Україні «боротися за своє право вибору» без «пістолета біля її голови з боку Кремля».

«Ми хочемо, щоб Україна могла обговорювати, чи вирішувати це питання з позиції сили, а не з позиції слабкості. І це нинішній напрямок руху», – додав Воллес.

Читати ще: Politico: Зеленський пом’якшив позицію щодо переговорів з РФ після вмовлянь США, але жодної підготовки до них не ведуть

Кайса Оллонгрен, міністерка оборони Нідерландів, підтримала слова Воллеса, зазначивши, що «важливо, що в цей момент Україна знає, що вона може розраховувати на нас», і що Україна перемагає за допомогою тренувань, наданих західними країнами.

Вона підкреслила, що для України війна є екзистенційною, тому необхідно продовжувати боротьбу проти російського вторгнення. «Якщо Росія припинить воювати, війна закінчиться, але якщо Україна припинить воювати, України більше не буде», – сказала вона.

Артіс Пабрікс, віцепрем’єр-міністр та міністр оборони Латвії, закликав скептично ставитися до будь-яких російських пропозицій щодо мирних переговорів на даному етапі конфлікту. Пропозиція не може бути справжньою, якщо «в той же час вони бомбардують цивільне населення», і що саме Росія «несе відповідальність» за війну в цілому. На його думку, Київ не зобов’язаний прагнути до припинення бойових дій за нинішніх обставин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus