USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Міністр внутрішніх справ заявив, що в деяких прикордонних областях українці можуть тримати зброю вдома

31 Грудня 2023 10:34
Українці в прикордонних областях з Білоруссю та Росією мають право на зберігання зброї. Проте вона має бути чітко облікована в органах Національної поліції.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За словами очільника МВС, у держави є кілька напрямків протидії незаконному обігу зброї – це реєстр, законодавство, яке буде регулювати так звану трофейну зброю, та закон про так звану цивільну зброю, який розглядають зараз депутати.

«Хоча ми розуміємо, що у період воєнного стану наші громадяни мають можливість, і це необхідність найперше в областях, що межують з Білоруссю чи РФ, мати зброю на руках», – сказав Клименко.

Читати ще: Протитанкові рови, міни й колючий дріт: як укріплюють кордон з Білоруссю на Волині

Проте така зброя має бути зареєстрована в органах Національної поліції.

Також Міністр підкреслив, що запроваджений держреєстр зброї дав можливість врахувати і контролювати зброю, яка була легально придбана громадянами або буде придбана. Вже зараз в реєстрі 49 тисяч авторизованих користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus