USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.46 10.64

Міністр охорони здоров’я розповів, як працюватимуть лікарні в умовах блекауту

25 Листопада 2022 21:44
Лікарні в Україні не зачинятимуться навіть в умовах блекауту. Однак медустановам необхідно буде скоротити кількість приміщень, що використовуються.

Про це 25 листопада розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телемарафону, передає ТСН.

«Лікарні не зачинятимуть, але у певних медзакладах буде переглянуто підхід та оптимізовано використання приміщень для того, щоб сконцентрувати все на менших площах», – зазначив Ляшко.

За його словами, оптимізація приміщень дозволить легше пройти осінньо-зимовий період, зокрема після настання сильних холодів.

«Коли менша площа, її простіше опалювати, використовуючи джерела живлення, якщо буде відключення від централізованого теплопостачання», – зазначив міністр.

Ляшко також розповів, що МОЗ визначило два рівні лікарень: ті, які можуть працювати без централізованого енергопостачання, і ті, які можуть обійтися без централізованого тепла та водопостачання.

Читати ще: Не тільки 103: як волиняни можуть додзвонитися у швидку при проблемах зі зв'язком

«Саме на цих лікарнях і сформується основна мережа медустанов, які у цей складний осінньо-зимовий період мають забезпечити медичну допомогу. Ми розуміємо, що у цих лікарнях на 100% працюватиме все обладнання, яке підключатиметься до енергопостачання», – пояснив Ляшко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus