USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.74

Арахамія заявив, що відставки Ткаченка не буде. Що відповів міністр

29 Листопада 2021 21:16
Глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що міністр культури Олександр Ткаченко після розмови з премʼєр-міністром України Денисом Шмигалем передумав йти у відставку.

Про це Арахамія заявив за підсумками засідання фракції, пише Бабель.

«Завдяки пану Ткаченку, пану прем’єру... вони поспілкувалися, знайшли точки порозуміння, і ця історія залишилася тільки в медіапросторі», – пояснив він.

Водночас Ткаченко в коментарі УНІАН повідомив, що його рішення щодо відставки залишається актуальним.

«Я так само очікував на реєстрацію моєї заяви Верховною Радою. Буду відвертим, фракція абсолютно не підтримала моє рішення про відставку, що в подальшому переросло у довготривалі обговорення з профільним комітетом, керівниками партії та фракції, колегами. Паралельно – розмови зі спікером, прем’єром, президентом. Вони попросили залишитись. Натомість я запропонував своє бачення розвитку екосистеми культури та інформполітики. Обговорення триває», – розповів він.

Міністр культури Олександр Ткаченко вранці 11 листопада написав заяву на звільнення. Серед причин він назвав відділення Держкіно від Мінкультури – мовляв, уряд ухвалив таке рішення без погодження з міністерством. Ткаченко наголосив, що це не єдине рішення, з яким він не згоден, зокрема, він навів приклад про створення Держслужби та Держінспекції з охорони культурної спадщини.

Натомість прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що Держкіно забрали у Міністерства культури для «посилення напрямку». Він підтвердив, що зроблено це було з ініціативи Кабміну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Передумав Показати IP 29 Листопада 2021 22:35
Бо є ще що красти. Головне ділитися.
Анонім до Передумав Показати IP 30 Листопада 2021 09:01
і ара-хам-і я озвучує те.що йому нашіптують з офісу.
Кiно та нiмцi Показати IP 30 Листопада 2021 06:29
Кiно то одне, а культура - iнше.... Думає легко брехню створювати....
ага до Кiно та нiмцi Показати IP 30 Листопада 2021 09:36
Але ж створили ..слугу.. і 73 % вірять до сьогодні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus