USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Міністерка соціальної політики України відвідала Центр життєстійкості у Нововолинську

1 Квітня 2024 11:26
У Нововолинську відкрився перший в області Центр життєстійкості. Центр працював у тестовому режимі з лютого 2024 року. За цей час до нього звернулося понад 2 тисячі людей.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

Фахівці центру провели 955 індивідуальних консультацій та 1 273 групові заняття. Допомагає формувати життєстійкість українців тут команда фахівців благодійного фонду «Карітас Волинь».

З нагоди відкриття, роботу Центру протестувала міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович – вона спробувала себе у ролі його відвідувачки і пройшла шлях від первинної консультації до участі у групі підтримки для переселенців. Саме завдяки такій груповій взаємодії підтримці – переконана вона – людина зможе випрацювати навичку життєстійкості й бути здатною швидше включитися в життя навіть після кризових ситуацій.

Читати ще: Центр життєстійкості: у п’яти громадах Волині створять безбар’єрні простори

Нагадаємо, Центри життєстійкості – це дружні безбар‘єрні простори, куди може звернутися кожен мешканець громади і отримати першу психологічну допомогу, скерування до потрібних служб та організацій, а також – можливість відвідувати групові заняття з психосоціальної підтримки.

Це – пілотний проєкт нашого міністерства, він реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров‘я першої леді Олени Зеленської. До участі в проєкті вже долучилися 143 територіальні громади з усієї України. У планах – збільшити цю кількість до 200 громад.

Вже незабаром у Луцькій та Володимирській міських територіальних громадах відкриють Центри життєстійкості. Також Поромівська територіальна громада включена до переліку територіальних громад, які братимуть участь в експериментальному проєкті із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 1 Квітня 2024 12:07
По доброму заздрю нововолинцям! Фартить людям!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus