USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Міненерго: Відключення світла можуть незабаром повернутись

Сьогодні 13:29
Починаючи із 17 серпня, очікується збільшення споживання електроенергії через спеку, що може змусити енергетиків застосовувати графіки відключень.

Як передає Укрінформ, про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі марафону «Єдині новини».

«На 16 серпня ми не прогнозуємо відключень, однак, починаючи із вихідних, прогнозується значне підвищення температури. І ми прогнозуємо значне зростання споживання електроенергії», – йдеться в повідомленні

Вона наголосила, що руйнування енергооб’єктів, спричинені росіянами, робить енергосистему дуже чутливою. «І будь-які додаткові пошкодження або навіть погодні умови можуть призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключень», – попередила заступниця міністра.

Читати ще: В Україні подорожчала молочна продукція через спеку та відключення світла

Гринчук зазначила, що енергетики продовжують ремонти, і невдовзі планують ввести у роботу додаткові потужності генерації. Водночас, вона попросила українців економно використовувати електрику, особливо у години пікових навантажень.

«Нагадуємо, що енергосистема все ще відновлюється після восьми масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. Тож закликаємо до ощадливого споживання електроенергії протягом всієї доби, а особливо – з 18:00 до 24:00. Будь ласка, не вмикайте у цей період кілька потужних електроприладів одночасно», – йдеться у повідомленні НЕК «Укренерго».

Зазначається, що через спеку у південних та частині західних областей споживання електроенергії продовжує зростати. Так, станом на 09:30 16 серпня рівень споживання був на 1,5% вищим, ніж в цей же час попереднього дня.

Водночас, застосування графіків відключень у п’ятницю не прогнозується.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP Сьогодні 15:23
кароч... недовго музіка іграла, недовго фрайєр танцював. Шо можна міненерзі той ше сказати? Спасибкі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus