USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Мільйони на ідеї: Луцькрада ухвалила розмір бюджету участі на 2022 рік

26 Серпня 2021 12:33
Депутати Луцької міської ради визначили обсягу бюджету участі Луцької міської територіальної громади на 2022 рік.

Про це стало відомо під час пленарного засідання 17-ї сесії Луцької міської ради.

«Під час засідання погоджувальної ради ми домовились, що обсяг бюджету участі на 2022 рік становитиме 4 мільйони гривень. Таку суму встановлюємо для того, щоб зберігати позитивну динаміку щодо збільшення розміру коштів, яку лучани можуть використати для реалізації тих чи інших проектів», – зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Водночас депутат Михайло Наход поцікавився у доповідача – директора департаменту економічної політики Бориса Смаля про те, коли можна очікувати окремого конкурсу бюджету участі по приєднаних населених пунктах. Він зазначив, що такі проекти можуть бути неконкурентними у порівнянні з міськими.

«Можливо є резон розробити окреме положення для приєднаних громад? Адже у людей є ряд ініціатив, які вони хотіли б реалізувати», – заявив обранець громади.

На це Борис Смаль відповів, що у травні 2021 року під час сесії міськради депутати проголосували за положення про бюджет участі місцевих громад.

«У відповідності до цього положення подача документів почнеться 1 жовтня 2021 року. А подача документів по місту, куди теж можуть претендувати прилеглі села, розпочнеться з 1 вересня», – пояснив посадовець.

Нагадаємо, у 2021 році на реалізацію конкурсу бюджету участі передбачили 3 мільйони 750 тисяч гривень. Максимальна сума фінансування одного проекту становила 250 тисяч гривень.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Серпня 2021 15:37
Украине не хватает ума помочь пенсионерам, а в некоторых областях складывают тризубы из кизяка или флаги из суши.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus