USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Міф про «нацизм» непохитний. Скільки росіян підтримує війну в Україні

7 Вересня 2022 06:28
Упродовж пів року в середньому 70% росіян все ще підтримують війну Росії проти України.

Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки, пише Українська правда.

"Протягом пів року моніторингу громадська підтримка рішення про проведення спеціальної військової операції в Україні залишається стабільно високою та перебуває в діапазоні 70-73%.

Під час серпневих опитувань в середньому 70% росіян повідомляли, що скоріше підтримують це рішення, 18% швидше не підтримують, ще 12% вагалися з відповіддю", – йдеться в дослідженні.

Думка росіян щодо цілей війни також не змінилася: у серпні в середньому 39% вважали, що головною метою так званої "спеціальної військової операції" є захистити Росію, роззброїти Україну і не дати розмістити військові бази НАТО на її території.

Читати ще: 71% росіян підтримує війну в Україні

Кожен п'ятий росіянин вважає, що мета війни полягає у захисті населення Донбасу – так званих псевдореспублік "ДНР" та "ЛНР".

17% росіян вважають, що мета війни – зміна політичного курсу України, очищення її від нацистів, а ще 7% вважають, що "спецоперація" націлена на те, щоб окупувати Україну та приєднати її до Росії.

Рівень суспільного протестного потенціалу з квітня 2022 року не перевищує 12%, тоді як на початку поточного року він перебував у коридорі значень 18-21%.

Рівень особистих протестних настроїв із березня 2022 року також залишається стабільно низьким – про готовність взяти участь у масових акціях протесту, якщо такі відбудуться, заявляли лише 11% росіян (у лютому 2022 року таких було 18%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українка Показати IP 7 Вересня 2022 08:40
я сумніваюся що росіяни це люди, а не вірус

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus