USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

М’ясопереробне підприємство з Харківщини переїжджає на Волинь

18 Серпня 2023 21:01
17 серпня начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко разом з власниками харківського підприємства «Вовчанський м’ясокомбінат» домовилися про релокацію виробництва на Волинь. Бізнесмени для будівництва м’ясного центру обрали Ківерцівську громаду.

Про це повідомили у Волинській ОВА.

«Це дуже добре, що до нашої області продовжують релокуватися підприємства. Адже нові інвестиції сприяють розвитку регіону, створюють нові робочі місця та нові можливості, – зазначив очільник області. – Наше завдання як влади – допомогти розвиватися бізнесу на Волині».

Перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко додав: «У Волинській області є дуже великий інвестиційний потенціал. Близькість до кордону та ще багато інших факторів, які вигідні підприємцям».
Читати ще: Шиє чоловічі сорочки за кордон: як у Турійську працює швейна фабрика з Донеччини

Як розповів власник м’ясокомбінату Ігор Фельдштейн, виробництво розташовувалося у місті Вовчанську Харківської області. Впродовж року там виготовляли 18 тисяч тонн сиров’ялених, сирокопчених та твердокопчених ковбасних продуктів. З 2019 до 2021 року на підприємстві реконструювали забійний цех.
Читати ще: Прихисток для бізнесу: як на Волині працює підприємство з Краматорська

За кілька місяців до початку повномасштабного російського вторгнення відремонтований цех ввели в експлуатацію, а з 24 лютого 2022 року підприємство опинилося під російською окупацією, його розграбували.
«Після звільнення міста деяке обладнання ми вивезли. На жаль, російські ракетні атаки зруйнували виробництво, а обстріли тривають і нині. Тому ми вирішили припинити там діяльність та переїхати у безпечніший регіон, – зазначив Ігор Фельдштейн. – З початку повномасштабного вторгнення багато наших спеціалістів виїхали за кордон та в інші області України. Зокрема й на Волинь. Тому ми вирішили розглянути вашу область для будівництва м’ясокомбінату».
Після зустрічі присутні домовилися про подальшу співпрацю та допомогу з боку влади в реалізації задуманого проєкту.

«Ми не здаємося. І здаватися не будемо. Збудували один раз, збудуємо і вдруге», – підсумував власник м’ясопереробного підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus