USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.35 10.50

Мешканців Чернігова залякують листами, щоб вони не йшли на вибори

29 Березня 2019 20:10
Напередодні виборів деякі чернігівці отримали листи із закликами не йти на вибори.

Людей лякають втратою субсидії та навіть позбавленням волі на строк до п'яти років, якщо вони з'являться на виборчій дільниці 31-го березня, пише ВВС.

В поліції мешканцям міста порадили не панікувати і не піддаватися на провокації.

В повідомленнях, які отримують мешканці, стверджується, що громадянин нібито отримав фінансову винагороду за голосування на користь одного з кандидатів, й цей факт начебто задокументований. Саме через це, якщо одержувач листа прийде голосувати, це буде розцінене як кримінальний злочин.

У листі навіть є посилання на статтю 160-ту Кримінального кодексу.

Листи з таким змістом мешканці різних районів міста вже другий день поспіль знаходять у своїх поштових скриньках. На листах - точна адреса людини, її ім'я, прізвище та по батькові. Вказаний відправник - "Центр протидії політичному хабарництву".

Через листи провокативного змісту деякі перелякані, здебільшого - пенсіонери, почали звертатися до поліції. Найбільше людей хвилює інформація про втрату субсидії.

"Листівки розкидані в поштові скриньки прихильників різних політичних партій. Їх отримали і ті громадяни, які взагалі ніколи не мали субсидій", - повідомила речник Національної поліції в Чернігівській області Юлія Ковтун.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus