USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Мешканцям луцького будинку вдруге проти їх волі ставлять лічильник

6 Березня 2017 12:06
Мешканці будинку, що на проспекті Молоді, 19а, вже вдруге за останні декілька місяців «тримають оборону» від «газовиків», які хочуть встановити загальнобудинковий газовий лічильник. Тим часом, у будинку навпроти вже тривають монтажні роботи.

Пані Лілія Миколаївна каже, що ще в листопаді минулого року до них навідувався «Волиньгаз» для того, аби встановити лічильник. Проте, місцеві мешканці проти цього і хочуть облаштувати оселі індивідуальними приладами обліку.

«Коли вони приїхали до нас в листопаді, ми викликали поліцію і не дали їм це зробити. Зібрали підписи мешканців про те, що ми – проти загальнобудинкового лічильника, передали у «Волиньгаз», - каже жінка.

Але пройшло декілька місяців, і у дворі будинку знову з’явились «старі гості». Цього разу монтувати обладнання приїхала приватна фірма, довіри до якої в місцевих – немає.

«Що це за фірма? Я прошу в них документи дозвільні, вони не надають. А якщо трапиться якась аварія, хто за це буде відповідати? Вони навіть не можуть точно сказати, де їх офіс», - каже пані Лілія.
Натомість, в будинку навпроти тривають монтажні роботи – мешканцям встановлюють той самий лічильник.
Люди кажуть, що від ініціативи, м’яко кажучи, не в захваті. Проте, інших опцій вони не бачать.

«Чи проти ми? Ну, проти… Але що робити, битися з ними? В сестри такий лічильник стоїть, платить вона більше, ніж споживає, бо там середній показник беруть за основу. Але що вже зробиш…», - каже сусідка пані Лілії з будинку навпроти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучани Показати IP 6 Березня 2017 12:13
Нехай ставлять індивідуальний лічильник, і проблема буде знята. Квартиру безплатно отримали, а обслуговувати не хочуть.
Анонім до лучани Показати IP 6 Березня 2017 13:06
Ну так вони хочуть квартирні лічильники безплатно. А взагалі дивні люди. Токричать, що їм поставили великі норми і вони ті куби на людину не випалюють. То ставлять їм будинковий лічильник і вони того не хчуть. Попробуй вгоди.16
Анонім. Показати IP 6 Березня 2017 13:13
Цікаво, що вони будуть робити ці бабки-активістки в 2018 році, коли будуть відключені від газу? Нам поставили лічильник на будинок і платимо ми менше і з газом будемо завжди.
Мешканець Показати IP 6 Березня 2017 13:48
Будинок навпроти це Молоді, 21. Орієнтовно в середині осінні газовики теж мали напір поставити будинковий лічильник, але мешканці вчасно сказали: "Ні." - написавши заяву до Волиньгаз. Цього разу газовики провели, опитування мешканців будинку на предмет встановлення будинкового лічильника. По результатам якого, нібито, усі мешканці були згодні... Але по факту вони сфабрикували результати собі на користь. Бо коли газовики проводили, нібито, опитування більшої частини мешканців будинку не було вдома а інша частина відмовилась.
лучанка Показати IP 6 Березня 2017 13:56
А я за останні гроші при мізерній пенсії за 45 років трудового стажу поставила собі лічильник.Дорогий 3000 тис, але плачу по 80 грн і 50 грн в місяць. Найбільше використовую 8 куб газу по 6,80.Живемо 4 людини.Такі всі бідні і не можете поставити лічильники,давай безоплатно.Він вам окупиться,особливо хто живе сам.
пенсіонерці до лучанка Показати IP 6 Березня 2017 14:44
До вашого відома лічильник не безоплатно дають, а його ціна включена в тариф, так що ніхто нічого безоплатно не просить
щвондєр Показати IP 6 Березня 2017 16:03
Індивідуальний лічильник у квартирі має бути встановлений безкоштовно! Чому не виконується ЗАКОН? "З А К О Н У К Р А Ї Н И Про забезпечення комерційного обліку природного газу Стаття 6. Обов'язки та відповідальність суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території 1. Суб'єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов'язані: 1) забезпечити встановлення лічильників газу: а) для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, в яких газ використовується: комплексно, у тому числі для опалення, - до 1 січня 2012 року; для підігріву води та приготування їжі - до 1 січня 2016 року; тільки для приготування їжі - до 1 січня 2018 року. "
до лучанки Показати IP 6 Березня 2017 16:12
У Вас може і маленька пенсія,але члени родини мають теж дохід.Якби ваша родина жила реально на копійки,то мали б хорошу субсидію і не думали про лічильник на газ.
Споживач Показати IP 7 Березня 2017 08:27
Лучани!Почитайте накінець законодавство.Ніякого лічильника загальнобудинкового не існує.Вони встановлюють ВОГ(вузол обліку газу),який до розрахунку за спожитий газ ніякого відношення не має.І встановлюється він після зборів балансоутримувачів або співвласників під протокол.Ми 2 рази відмовили і сплачуємо за газ згідно чинного законодавства-4.4 куб.м.на особу після звернення в антимонопольний(який уже дав розяснення)і НКРЄКП у Волинській області.Оплата проводиться виключно за приладом обліку газу в квартирі,який безкоштовно має бути встановлений до 1.01.2018.Закон.До цього оплата по Постанові 203."Волиньгаз" не може претендувати на бюджетне фінансування,бо це 100% приватна компанія.Після 2018 р.ніхто нічого не відріже,скоріш навпаки-ви можете не сплачувати,якщо вони не виконають Закон.І ще "Волиньгаз" не має жодного зварника в штаті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus