USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Меру Білгорода-Дністровського, якого викрили на рекеті, оголосили підозру

Сьогодні 15:40
Правоохоронці з Нацполіції та СБУ ліквідували діяльність групи вимагачів на чолі з мером одного з міст Одещини — ті намагалися заволодіти базою відпочинку.

Про це пишуть пресслужби Нацполіції, СБУ й Офісу генпрокурора, інформує Бабель.

Там не розкривають особистості мера, але на фото, опублікованому Офісом генпрокурора, видно, що в кабінеті затриманого висить герб Білгорода-Дністровського. Його міський голова – Віталій Граждан.

Слідство встановило, що мер та його спільники обманом вмовили власницю бази відпочинку на морському узбережжі передати комплекс у власність підконтрольного їм товариства. Після цього жінка отримала 50% корпоративних прав на обʼєкт, а інші 50% – підконтрольна меру людина.

Читати ще: Обкладали даниною митниці: СБУ затримала керівників держмитслужби за підозрою в корупції

Згодом жінку усунули від управління базою, вона перестала отримувати доходи, а новий співвласник почав шукати покупців на комплекс. Коли такий знайшовся, учасники угруповання зустрілися з жінкою, погрожували їй та попередили, що якщо та відмовиться передати решту корпоративних прав на обʼєкт, її обіллють кислотою.
Щоб успішно реалізувати схему, як пишуть у поліції, мер підібрав знайомого адвоката, підконтрольних реєстраторів і нотаріусів. Їм висунули вимогу – переоформити базу відпочинку на потенційних покупців.
Мера як очільника злочинного угруповання затримали на гарячому – коли він брав $30 тисяч завдатку від покупців турбази. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 189 КК (Організація вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану). Наразі меру обирають запобіжний захід.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus