USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Мера Рівного на рік усунули від керування містом

10 Липня 2023 13:47
Мера Рівного Олександра Третяка суд визнав винним у корупційному адмінпорушенні.

Покарання передбачає штраф у розмірі 6800 гривень, а також позбавлення права обіймати посаду строком на один рік. Як повідомляє Суспільне, відповідне рішення ухвалено сьогодні, 10 липня.

НАЗК склало три протоколи на мера Рівного через конфлікт інтересів: про повернення собі премій, голосування за призначення керуючої справами виконкому та призначення їй премій та надбавок. Перші два протоколи закрили за відсутністю складу порушення та за строками давності.

«Остання справа стосується нарахування премій і доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тисяч гривень. НАЗК вбачає у цьому конфлікт інтересів, сам мер це неодноразово заперечував», – інформує видання.

Через те, що мер не приходив на судові засідання, посилаючись на зайнятість та відрядження, суддя вирішив ухвалити рішення без його участі. Відомо, що 7 липня Третяк поїхав до Німеччини, з його слів, налагоджувати співпрацю із тамтешніми містами.

Третяк має 10 днів на оскарження.

«Цей абсурдний судовий процес є атакою на мене, яка пов'язана з місцевими політичними амбіціями та адміністративним тиском», – написав Третяк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Андерсон Показати IP 10 Липня 2023 14:49
Фото в вишиванці, щоб не виникали сумніви в порядності?
Тур Показати IP 10 Липня 2023 15:22
Як все добре! Тільки в Рівному в начальства премії, більше ні де. Всі чесні.
Цукер Показати IP 10 Липня 2023 15:41
цим мерзопакосніший хабарник, тим більше "любить Україну", що цей, що тернопільський чинуша...тьху
Пильний Показати IP 10 Липня 2023 15:52
Борис Джонсона відсторонили від посади прем'єра за те, що він порозважався на вечірці і приховував цей факт, а тут отримав кошти на вибори, а потім "віддячив" грошим громади добродійці і теж приховував це. 2 факти у двох європейських країнах. На чиємо боці феміда? Обидва хлопці хороші і гарно усміхаються, але закон і істина мають верховенство. Чи я щось не так бачу ці ситуації?
Новік Показати IP 11 Липня 2023 10:56
Люди які критикують Третяка, хоч знають які премії у можновладців у їхньому окрузі? Аж смішно, я впевнена, що у деяких і більші, от у нашого точно такі, але про нього не пишуть у газетах, і тим більше не відсторонють від посади! А нашими людьми так легко маніпулювати! Люди навіть не задумуються чому саме мера Чернігова, зараз Третяка, і так мріють ще усунути Кличка( відсутність критичного мислення=катастрофа для суспільства!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus