USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.55 41.70
  • PLN 10.40 10.67

Мер оглянув, як відбувається модернізація на підвищувальних насосних станціях «Луцькводоканалу»

9 Серпня 2023 19:38
Луцький міський голова Ігор Поліщук оглянув перебіг робіт щодо модернізації підвищувальних насосних станцій, за допомогою яких вода подається у багатоповерхові будинки вище четертого поверху. На 19-ти таких станціях у Луцьку зараз відбувається повне оновлення обладнання.

Про це інформує Луцька міськрада.

Роботи ведуться у співпраці з фінансовою корпорацією НЕФКО, яка надала 560 тисяч євро грантових коштів. З бюджету громади для цих потреб виділено 440 тисяч євро.

Для модернізації вибрано підвищувальні станції, які є одними з найбільших і найпроблемніших.

«По суті, вони були в критичному стані, – наголосив Ігор Поліщук. – Сьогодні ми побачили їхнє обладнання – іржаве, перепаяне, переварене. Подальше зволікання з оновленням загрожувало тим, що люди, яких обслуговують ці станції, а це близько 160 будинків та 46 тисяч мешканців, найближчого часу могли би залишитися без водопостачання. Однак завдяки гранту корпорації НЕФКО та співфінансуванню громади є можливість зараз провести ці роботи. Після їхнього завершення на найближчі десятиліття ми будемо спокійні за подачу води жителям міста».
Читати ще: З каналізації – на очищення. Як працюють луцькі очисні споруди

Проєкт модернізації підвищувальних станцій водопостачання передбачає заміну насосного обладнання, запірної арматури, організацію обліку води та електричної енергії. Нове обладнання дасть змогу зберігати необхідну потужність, бути значно менш енергозатратним і допоможе забезпечити стабільний тиск води у багатоквартирних будинках різних районів міста.

Читати ще: Як працює «Луцькводоканал» в умовах війни і чи вдасться зберегти якість і рівень послуг?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучани Показати IP 9 Серпня 2023 21:10
Лучан цікавлять не так ваші наміри, як ваші можливості !
123 Показати IP 10 Серпня 2023 12:41
А коли оглянуть резервні генератори на водонасосних станціях, щоб в разі втрати централізованого енерго-забезпечення місто не втопилось у власному л.йні
Комбайнер Показати IP 11 Серпня 2023 09:53
На Рівенщині москалі днями бомбанули нафтобазу. Чи планує волинська влада будувати підземні сховища пального чи свято вірить у західну допомогу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus