USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

«Чесних менше»? Партія Гриценка на Волині займається незаконною агітацією, – депутат

21 Грудня 2018 14:54
Партія Анатолія Гриценка «Громадянська позиція» вдалась до маніпулятивних та незаконних методів агітації. В ківерцівській районній газеті «Вільним шляхом» розмістили передвиборчу агітацію партії Гриценка без відповідного маркування, і в тому ж випуску – статтю з наклепом на політика від опозиційної партії. Оплата за таку агітацію має здійснюватись з передвиборчих фондів, проте їх, як відомо, не відкрили жодній з політичних сил. Таким чином «Громадянська позиція» порушила законодавство.

Причому тираж випуску, в якому була агітація, збільшили майже в 20 разів в порівнянні з іншими випусками тієї ж газети.

Про це в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив депутат Волинської облради, укропівець Олександр Омельчук.

Нещодавно у Ківерцях поширили чорний піар проти керівника районної партійної організації, депутата обласної ради Олександра Омельчука. Його звинувачують в тому, що частину грошей, які мали витратити на придбання нового рентгенівського апарату у лікарні міста Ківерці, забрали за ініціативою депутатів від УКРОПу. В той час, нібито, укропівці клопочуться про виділення двох мільйонів для розчищення озера у селі Прилуцьке, що, зі слів депутата, не відповідає дійсності.

Сфабрикований матеріал розійшовся по Ківерцівському району завдяки газеті «Вільним шляхом», яка спеціально вийшла збільшеним тиражем: замість 770 примірників, як це було минулі рази, надрукували більше 14 тисяч.
Вперше за свою історію газета вийшла не у суботу, а на 4 дні пізніше, що все більше нагадує сплановану атаку на політичних опонентів перед виборами.

В тому ж номері розміщена і агітація партії Гриценка «Громадянська позиція», а також щодо кандидатів від партії на місцевих виборах. Проте жодного маркування, як цього вимагає законодавство, та оплати через виборчий фонд, – немає.
Це може означати, що газета свідомо пішла на порушення закону друкуючи агітаційні матеріали, в той час як жодній з політичних сил так і не відкрили виборчих фондів. Не випадковим, зі слів депутата, є і вибір «об’єкта» для чорного піару.

«Партія УКРОП є лідером електоральних вподобань, тому нашу репутацію вирішили очорнити», - пояснює він. Разом з тим, основним конкурентом кандидата Володимира Жгутова, якого підтримує ГП, є Анатолій Грицюк, по якому теж «пройшлися» у вищезгаданому випуску газети.

Зі слів Олександра Омельчука, це грубе порушення виборчого законодавства. Тому депутат звернувся з відповідною заявою в прокуратуру та поліцію Волині, аби там розслідували нечесні та маніпулятивні дії представників «Громадянської позиції» та дали їм належну оцінку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Носатий дядько Показати IP 21 Грудня 2018 17:50
Гриценко буде президентом.
Навуходоносор Показати IP 21 Грудня 2018 19:41
Есть, оказывается еще наивные "носатые дядьки", думающие, что нынешний кормчий проиграет выборы...Это вам, ребята, не Ющ и не Янык, у него все схвачено через территориальные органы. Его "папередники" были в сравнении с ним безобидными божьими коровками. А тот же Гриценко, который называет днем на всех ток-шоу гаранта "барыгой", время от времени, по сообщениям СМИ, преддвыборную подтанцовку с ним согласовывает. Так что не только "носатые дядьки", но и все мы, избиратели, вполне реально можем остаться "с носом".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus