USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Мене ротний кончить»: як у Луцьку покарали нацгвардійця, якого спіймали п’яним за кермом

20 Жовтня 2023 21:58
«Треба було головою думати раніше» – таку відповідь отримав нацгвардієць після того, як його вночі зупинили і освідували. Військовий сів за кермо і їхав з Ківерців до Луцька. Алкотестер показав, що керманич перебрав алкоголю аж в тринадцять разів. Він просив патрульних не повідомляти про цей інцидент військову частину. Мовляв, у нього діти і недобудована хата. А от в суді нацгвардієць, поки не відкрили відеозаписи із бодікамер патрульних, вирішив діяти обманом.

Як все було – у сюжеті телеканалу «Аверс».

На бодікамерах патрульних чути діалог про те, що автомобіль дивно рухається під час комендантської години та з неувімкненими габаритами. Правоохоронці запідозрили, що водій п’яний.

Через мить патрульні зупинили водія автівки. Ним виявиться військовослужбовець Нацгвардії. Поліцейські кажуть, що відразу відчули від нього запах алкоголю. Так чоловік із дружиною приїхав із Ківерців до Луцька.

«Ви он стоїте гойдаєтесь. Зрозуміло, що ви щось вжили. У вас виявлено відповідні ознаки. Ви на місці не хочете проходити огляд, правильно я зрозумів? Хочете в наркодиспансер їхати? Правильно розумію?» – запитує патрульний на відео.

Водій, своєю чергою, відповідає: «Та не хочу я нікуди їхати. Мене ротний, бл*, кончить. Мені пі***ц. Хлопці, я вас розумію. І ви зрозумійте мене. Ви ж такі самі люди, як і я».

Нацгвардієць кличе патрульних поговорити, але в результаті опиняється в суді. Драгер показав, що водій перебрав алкоголю аж в тринадцять разів. Керманич запевняв, що їхав тверезий. На попередньому засіданні нацгвардієць взявся обманювати суд. Спочатку говорив, що їхав не у військовій формі. Далі чоловік переконував суд, що перший раз після освідування драгер показав нулі. Але суддя відкрив відеодокази.
На відео з бодікамер бачимо і чуємо, що перший мундштук виявився бракованим і взагалі не показав ніякого результату. А от потім між патрульними і правопорушниками відбувся такий діалог:

– Іде аналіз. 2,61.

– Та ви шо, смієтеся?

– Згідні з результатом?

– Та ну на*уй.

– Згідні чи ні?

– Ні.

– Їдем в наркодиспансер?

Дружина просила в патрульних не притягувати чоловіка до відповідальності. Натомість патрульні поцікавилися, як вона допустила, щоб чоловік сів за кермо в стані алкогольного сп’яніння. На відео водій просить патрульних не повідомляти про цей випадок вище керівництво, аргументуючи це тим, що в нього діти і недобудована хата.

«130-ту напишеш – я завтра буду на сході, і мої діти остануться без ні*уя!» – кричав нацгвардієць, але зрештою погодився з результатом огляду.

Після того, як суддя Віталій Ковтуненко побачив це відео, у нього не залишилось сумнівів. Присудив водієві 17 тисяч гривень штрафу і на рік позбавив права керувати транспортними засобами.

В Нацгвардії кажуть, що чоловік справді є військовослужбовцем. Подібні дії в Національній гвардії рішуче засуджують і наголошують, що кожен повинен нести відповідальність за свої вчинки.

«Військовослужбовці Національної гвардії та усі громадяни України повинні дотримуватися чинного законодавства. Якщо законодавством визначено, що цього робити не можна і за це є відповідальність, то ми всі несемо відповідальність за вчинки, які зробили», – зауважила начальниця групи інформації та комунікації Західного теруправління Національної гвардії України Аліна Новікова.

Чи буде нацгвардієць подавати апеляцію – поки невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Were Показати IP 20 Жовтня 2023 22:09
Зелений змій переміг вояку
Читач Показати IP 21 Жовтня 2023 05:16
Щей як би поліцейських штрафували за п'яне керування.
Сергій Показати IP 21 Жовтня 2023 08:08
Серйозний аргумент "У мене діти,і недобудована хата"...."Я завтра буду на Сході,і мої діти остануться без ...."Значить не погано влаштувався...
Мми Показати IP 21 Жовтня 2023 11:07
Аргумент один - він в війську. А писати гувно і ховатись від призиву може кожен пересічний патріот.
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2023 11:38
Мент нацику не кент,хоч нацик також мент.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus