USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

«Мене повернули, коли я там вже був непотрібний»: звільнений з полону РФ військовий з Луцька за 2 роки вперше поспілкувався з мамою

Сьогодні 19:25
Звільнений із російського полону 27-річний Дмитро Селютін із Луцька вперше за два роки поспілкувався телефоном із мамою Наталією Ніколаєвою. Нині лучанин уже перебуває в Україні.

Як розповіла Суспільному Наталія Ніколаєва, про звільнення сина з полону та повернення його в Україну дізналася 13 вересня і була дуже щаслива цій звістці.

З її слів, Дмитро повідомив, що в полоні мав медичні обов’язки й працював як медик.

«Він сказав мені: «Мам, всьому свій час. Мене повернули тоді, коли я там вже був непотрібний». Каже до мене: «Ти вибач, ми з тобою ще зідзвонимося, але мені потрібно подзвонити мамам, чиї номери телефонів я знаю, про кого мені треба повідомити про стан здоров’я», – зазначила лучанка.

Зі слів Наталії Ніколаєвої, у грудні 2023 року через координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими передавали для Дмитра в Росію листа і малюнок, аби повідомити, що його собака Афіна, яка загубилася в окупованому Маріуполі, повернулася додому.

«Вже у квітні 2024 року він отримав передачу і дізнався, що Афіна з нами, що її знайшли і змогли привезти в Луцьк», – сказала лучанка.

Наталія Ніколаєва додала, що 14 вересня планує їхати до сина в інший регіон і наразі шукає транспорт, аби разом із донькою Олександрою, сином Єгором і собакою Афіною вирушити на зустріч із Дмитром.

Як інформували, 13 вересня з російського полону звільнили 49 українців і українок. Серед них був і морський піхотинець, лучанин Дмитро Селютін. Він – військовий медик, санінструктор бригади морської піхоти. Повномасштабна війна застала сержанта в селі Широкине на Донеччині. У полон він потрапив у квітні 2022 року із маріупольського заводу Ілліча.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus