USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.55 10.66

Медиків-інтернів застрахують від коронавірусу

10 Грудня 2020 09:26
Кабінет міністрів прийняв постанову щодо нарахування страхових виплат студентам-медикам п'ятих-шостих курсів і інтернам на випадок захворювання на коронавірусну інфекцію або смерті.

Про це йдеться в проекті постанови КМУ, передає Кореспондент.

У документі зазначається, що страхові виплати студентам і інтернам проводитимуть в межах видатків, які раніше передбачили для Фонду соціального страхування України.

Згідно з документом, студенти-медики та інтерни зможуть отримати страхові виплати в розмірі від 300 прожиткових мінімумів (656,7 тисячі грн), якщо їм встановлять інвалідність внаслідок захворювання на коронавірусну хворобу.

Сім'ї студентів-медиків і інтернів зможуть отримати одноразову допомогу в зв'язку зі смертю близьких через ускладнення COVID-19 в розмірі 750 прожиткових мінімумів для працездатних людей (1,6 мільйона гривень).

Зазначається, що для оформлення такої страхової виплати необхідно надати низку документів: довідку про результати визначення ступеня втрати професійної працездатності у відсотках, потреби в наданні медичної та соціальної допомоги, яка видається медико-соціальною експертною комісією.

Крім того, голова бюджетного комітету Верховної Ради Юрій Арістов повідомив про рішення Кабміну направити з коронавірусного фонду 5,26 мільярда гривень медикам на боротьбу з коронавірусом. Ці кошти будуть спрямовані на оплату медичних послуг за листопад-грудень для осіб з підозрою на коронавірус і на лікування госпіталізованих осіб. Тобто йдеться про тестування, медикаменти, ШВЛ і доплати медикам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus