USD 40.55 40.87
  • USD 40.55 40.87
  • EUR 40.65 40.90
  • PLN 10.00 10.15

Медичні довідки для дошкільнят та учнів: що змінилося

29 Червня 2024 07:17
Міністерство охорони здоров’я затвердило єдину форму медичної довідки для зарахування дитини до закладів освіти всіх рівнів.

«Міністерство охорони здоров’я виступає чітко проти черг влітку заради папірця для садочка чи школи, проти оглядів поспіхом через чергу, проти масових направлень на флюорографію для дітей 14-17 років. Ми скасували ці морально застарілі норми. Будуємо нову систему профілактики, орієнтовану на реальні потреби кожної дитини», – зазначає міністр Віктор Ляшко.

Наразі немає потреби проходити огляд у кількох лікарів, займати черги та отримувати довідки різної форми. Огляд проводить сімейний лікар. Для вступу дитини до будь-якого закладу освіти видають уніфіковану довідку № 086/о «Медична довідка (витяг з медичної картки амбулаторного хворого)».

Обстеження дитини у сімейного лікаря враховує всі базові вимоги для зарахування її до дитячого садочка та школи. Огляд включає збір анамнезу, фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, вимір зросту та маси тіла, дослідження зору, слуху, постави. Лише у разі виявлення порушень розвитку чи хвороб сімейний лікар скеровує дитину до лікаря-спеціаліста. Обов’язково перед садочком та школою дитину оглядає стоматолог.

Читати ще: Луцька дитяча поліклініка щодня приймає 1500 пацієнтів

Дитина може пройти медичне обстеження в будь-який зручний час протягом року. Результати цього обстеження чинні рік з дати його проходження.

Медичні огляди для зарахування дитини до закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти проводять у випадку, якщо цього вимагає заклад освіти чи встановлено умовами прийому на навчання до таких закладів.

Для отримання довідки у дитини мають бути обовʼязкові щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus