USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Майже всю армію РФ кинули проти України: Зеленський – про ніч, яка могла зупинити історію, втрати мирного Чернігова і майбутню провокацію в Херсоні

4 Березня 2022 11:42
Президент України Володимир Зеленський у зверненні станом на 11:00 4 березня відзначив, що минула ніч могла зупини історію України та Європи в цілому, адже російські війська атакували найбільшу в Європі АЕС в Енергодарі на Запоріжжі.

«Вона одна могла бути як шість Чорнобилів. Російські танкісти знали, що саме обстрілюють, – прямою наводкою по станції. Це – терор небаченого рівня. В Україні 15 атомних блоків, а в російських військових повністю відбита пам’ять про Чорнобиль, про цю світову трагедію», – сказав він.

Водночас закликав свідомих росіян, особливо тих, які пам’ятають аварію на ЧАЕС, евакуацію з Прип’яті, виходити на вулиці з протестами, адже «радіація не знає, де Росія, радіація не знає кордонів».

Володимир Зеленський усю ніч підтримував зв’язок з іноземними партнерами. Світові лідери шоковані. Зокрема, Великобританія скликає термінове засідання Ради Безпеки ООН через атаку на ЗАЕС, а МАГАТЕ запускає Центр інцидентів та надзвичайних ситуацій в режимі цілодобового реагування.

«Потрібне негайне посилення санкцій проти держави – ядерного терориста. Потрібне негайне закриття неба над Україною, бо тільки це гарантуватиме, що Росія не битиме хоча б ракетами та авіабомбами по атомним об’єктам», – наголосив Президент України.

Він подякував усім військовим, хто захищав ЗАЕС та намагався зупинити ворога, рятувальникам, які загасили пожежу, та закликав простих мешканців Енергодару проганяти окупантів, адже Україна – не місце для ядерного попелу.

Читати ще: Радіації нема, майданчик ЗАЕС захопили окупанти

Ворог завів на територію нашої держави абсолютну більшість своїх військ. Майже вся армія Росії кинута проти нашого народу, але героїчні українці вже дев’ятий день рятують свою країну від цієї навали.

«Українські міста не бачили такої нелюдської жорстокості з часів нацистської окупації. Чернігів, Охтирка, Харків, Маріуполь – цілеспрямовано знищують цивільну інфраструктуру цих міст. Знищують людей, житлові квартали. Тільки вчора у Чернігові російські бомби вбили 47 мирних людей. Харків просто знищують реактивною артилерією та авіаударами. Сьогодні вранці у Житомирі ракета вдарила по будівлі школи, по дітям. Такою стає реальність, коли приходить «братська» Росія», – звернув увагу Зеленський.
Учора на переговорах у Білорусі вдалося погодити створення гуманітарних коридорів у містах, де найбільше страждають люди. Сьогодні буде видно, чи працює домовленість.

Читати ще: Україна та Росія завершили другий раунд переговорів: про що домовились

«Наша оборона завдає ворогу максимальних втрат. Майже 9200 вбитих окупантів на ранок дев’ятого дня війни. Ми б’ємо їх під Миколаєвом, Харковом, Києвом. Столиця залишається ключовою мішенню для окупантів. Але вони ніколи не зламають нас і нашу державу», – підкреслив Зеленський.

Додав, що Росія постійно готує нові провокації. Наприклад, зараз ворог готує провокацію у Херсоні, де збираються розіграти виставу з начебто мітингом за РФ. Для цього в місто завезли чужинців і шукають зрадників серед місцевих.

Читати ще: Ворог захопив телевежу у Херсоні. Окупанти готують фейкові мітинги про приєднання до РФ

«Хочу нагадати, що з цього вони починали «ДНР» і «ЛНР». Розумієте, що потім із ними сталося. Це треба зупинити. Херсонці, покажіть, що це – ваше місто, – сказав Президент України. – Ми боремося проти потужного ворога, який переважає нас за чисельністю, кількістю техніки, але який на тисячі світлових років далекий від нормальних людей, які мають гідність».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 4 Березня 2022 13:58
якщо супостат кинув проти України всю техніку, то чому жують соплі Грузія, Молдова, Японія - не повертають втрачених територій ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus