USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Майже сто осіб загинули у результаті зсуву в бразильському «Імператорському місті»

17 Лютого 2022 09:55
Щонайменше 94 людини загинули в історичному бразильському гірському містечку Петрополіс у результаті зсувів, які поховали під собою будинки, затопили вулиці і змили автомобілі та автобуси.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters.

Розташований на пагорбах над Ріо-де-Жанейро Петрополіс, або «Імператорське місто», був місцем літнього відпочинку бразильських монархів у ХІХ столітті.

За даними Всесвітньої Метеорологічної Організації, там за 24 години випали рекордні 258,8 мм опадів – більше, ніж зазвичай у середньому випадає в лютому.

«Я втратила племінницю і її п'ятирічну дочку, яких ми досі не знайшли. Ми не очікували цієї трагедії. Нашому місту кінець», – розповіла місцева жителька Хільда.
Як повідомляють, в районі Морро-да-Офіцина до 80 будинків постраждали від зсувів. Влада побоюється, що кількість загиблих зросте.

«Ситуація майже як на війні... Машини звисають зі стовпів, багато бруду і води», – заявив журналістам губернатор Ріо-де-Жанейро Клаудіо Кастро.

Мерія Петрополісу оголосила триденний траур. Понад 300 осіб були змушені покинути свої будинки.

Нагадаємо, у Ріо-де-Жанейро після проливних дощів почалися зсуви та повені. Місто затопило в кількох місцях, а потік води був такої сили, що змітав все на своєму шляху, навіть легкові автомобілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus