USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.22 10.48

Майже половина працевлаштованих у Польщі іммігрантів знайшла житло завдяки роботодавцям

14 Лютого 2024 12:48
Майже половина працевлаштованих у Польщі іммігрантів (47%), переважну більшість з яких становлять українці, знайшла собі роботу завдяки роботодавцям.

Про це йдеться в дослідженні «Іноземний працівник – розміщення в Польщі», проведеному Міграційною платформою EWL спільно з компанією RentLito та Центром Східної Європи Варшавського університету, передає Укрінформ.

Як підкреслюється у дослідженні, майже половина іммігрантів, які працюють у Польщі (47%), отримали житло від роботодавця або агентства з працевлаштування, що свідчить про важливу роль цих суб’єктів у процесі розміщення іноземців у Польщі. Переважна більшість респондентів (80%) задоволені таким рішенням.

Натомість кожен третій респондент знайшов житло самостійно (33%), а кожен другий уже мав житло на момент працевлаштування (22%).

Президент групи EWL Анджей Коркус зауважив, що останніми роками ринок розміщення працівників у Польщі зазнав значних змін, а підвищений інтерес до цього сегменту викликаний, зокрема, мобільністю робочої сили та змінними потребами працівників у житлі.

«Стикаючись зі зростаючим дефіцитом робочої сили протягом багатьох років, роботодавці в Польщі традиційно беруть участь у процесі розміщення своїх працівників, розуміючи, що забезпечення відповідних житлових умов є вирішальним для підтримки конкурентоспроможності на ринку праці. Протягом кількох років це була головна конкурентна перевага польського ринку праці порівняно із Західною Європою. Це підтверджує перше в Польщі дослідження житлової ситуації працюючих іммігрантів. Це важливий факт, який свідчить про значну роль підприємців у процесі інтеграції іноземців у Польщі», – коментує результати дослідження Анджей Коркус.

Читати ще: Польські фермери анонсували повну блокаду українських перевезень

Дослідження показало, що у випадку працевлаштування іноземців у Польщі спостерігається тенденція вибору місця проживання поблизу місця роботи. Лише 23% іноземців у Польщі вказують, що час у дорозі до місця роботи перевищує 15 хвилин. Своєю чергою, 38% іммігрантів добираються до місця роботи не більше ніж за 15 хвилин, і стільки ж, тобто 39% респондентів, заявляють, що можуть дістатися до місця роботи пішки за той же час.

Важливим у цьому контексті є також той факт, що аж 43% респондентів спочатку знайшли житло, а потім шукали роботу, що підкреслює значний вплив питань розміщення на вибір місця роботи для іммігрантів у Польщі.

Опитування «Іноземний працівник – розміщення в Польщі» проводилося з 13 листопада по 21 грудня 2023 року EWL Group, RentLito та Центр Східної Європи Варшавського університету. Загалом у дослідженні взяли участь 400 іноземців із кількох країн, які працюють у Польщі.

Як відомо, у Польщі може перебувати понад 3 млн громадян України, близько мільйон з яких прибув до Польщі після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.

Польські роботодавці повідомили про працевлаштування близько 430 тис. громадян України, які прибули до Польщі після 24 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus