USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Майже як у кіно: турецькі ЗМІ розкрили подробиці обміну Медведчука на командирів з «Азовсталі»

3 Січня 2023 16:37
Обмін підозрюваного в державній зраді депутата колишньої партії ОПЗЖ Віктора Медведчука на офіцерів ЗСУ, які командували обороною Маріуполя, відбувся в аеропорту Анкари.

Подробиці наймасштабнішого обміну з початку повномасштабного вторгнення Росії опублікувало видання Hurriyet, передають Українські Новини.

За інформацією видання, першими обміняти Медведчука запропонували росіяни. Після згоди української сторони почали приготування до обміну.

Процедуру обміну було прийнято провести в аеропорту турецької столиці під наглядом співробітників турецьких спецслужб.

Високопоставлений чиновник, співрозмовник видання, зазначає, що процес обміну нагадував кіно.

Читати ще: Путін особисто наполіг на обміні Медведчука, хоча ФСБ була проти, – Washington Post

У призначений день у повітряну гавань країни прилетіли літаки з України та Росії. В одному з них перебував Медведчук, а в іншому – п’ять українських офіцерів, узятих у полон в Маріуполі.

Зазначається, що росіяни зажадали, щоб командири залишилися в Туреччині та не покидали країну до завершення конфлікту. Україна була змушена погодитися на таку умову РФ.

Після приземлення в російський літак попрямували представники української сторони, а в літак з України прибули члени делегації з РФ.

Вони перевірили стан здоров’я Медведчука та командирів з «Азовсталі». Після цього колишній депутат вирушив до Росії, а українські офіцери донині залишаються в Туреччині.

Нагадаємо, 22 вересня Україна та Росія провели найбільший обмін полоненими.

Тоді в Україну повернулися 215 військовослужбовців та цивільних, яких утримувала Росія. Натомість РФ було передано 55 російських полонених.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus