USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Майже чверть українців у Європі не хочуть повертатися на Батьківщину

18 Жовтня 2024 22:12
Згідно з опитуванням, майже чверть українських біженців у Європі не хочуть повертатися додому в довгостроковій перспективі.

Про це повідомив мюнхенський інститут ifo, посилаючись на власне опитування українських біженців, проведене у червні цього року, повідомляє Європейська правда.

«Близько 35% українських біженців хочуть повернутися в Україну, як тільки там знову стане безпечно», – сказав Пану Поутваара, директор Центру міграційних досліджень ifo.

Читати ще: У Чехії зменшилась кількість біженців з України, які мешкають в безкоштовному житлі

4% планують повернутися найближчим часом, незалежно від ситуації з безпекою. Майже 11% вже повернулися в Україну, а ще 25% не визначилися.

Чим довше Росія веде війну в Україні, тим більше біженців можуть уявити собі майбутнє за межами України, зазначили автори дослідження.

«Незабаром після втечі лише 10 відсотків українців заявили, що хочуть оселитися за межами України в довгостроковій перспективі», – повідомляє Інститут ifo.

Читати ще: В Ірландії українським біженцям більше не надаватимуть безплатне житло

Одразу після втечі майже 60% біженців хотіли повернутися в Україну, як тільки зможуть знову відчути себе в безпеці. «З часом ця частка стала падати, в середньому на 4,7 відсоткових пункти за 100 днів», – йдеться в дослідженні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus