USD 41.12 41.70
  • USD 41.12 41.70
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Майже 70% опитаних у світі вимагають від своїх урядів підтримати Україну

19 Жовтня 2023 22:48
Майже 70% опитаних у світі кажуть, що їхній уряд має підтримати Україну, оскільки вона захищається від російської агресії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування GlobeScan.

Більшість у всіх 30 опитаних країнах та територіях, за винятком Мексики, хочуть, щоб їхні уряди підтримували Україну.

Результати показують, що в середньому 29% опитаних країн і територій «цілком згодні» з тим, що їхній уряд має підтримувати Україну в її захисті від російської агресії, а ще 40% «частково згодні». Лише 11% «категорично не згодні», а 20% «частково не згодні».
Читати ще: Наразі українці вважають важливішим членство у НАТО, ніж в ЄС. Опитування

Найбільше підтримують Україну жителі Португалії (86%), Швеції (81%) та Австралії (80%), за ними прямують жителі Великобританії (79%) та Канади (78%). Найменше хочуть, щоб їх уряд підтримував Україну (46%) мексиканці, за ними йдуть колумбійці (51%), індонезійці (54%), саудівці (55%) та перуанці (55%).

У США, країні, яка надає Україні найбільшу військову допомогу, 70% людей хочуть, щоб їх уряд підтримав Україну. У Німеччині ще одному ключовому постачальнику військової допомоги 66% підтримують цю ідею.
Читати ще: Війна з Росією: більшість українців виступили за боротьбу до перемоги. Опитування

Загалом опитані люди у країнах Європи та Північної Америки, як правило, більше підтримують Україну, тоді як мешканці Латинської Америки висловлюють найменшу підтримку.

Більшість у всіх 30 опитаних країнах та територіях, за винятком Мексики, хочуть, щоб їхні уряди підтримували Україну.

Опитування майже 30 000 осіб у 30 країнах та територіях було проведено у липні та серпні 2023 року. Приблизно 1000 осіб у кожній країні взяли участь у глобальному дослідженні, в якому їх запитували про їхні стосунки, думки та поведінку з низки важливих питань та виклики, що стоять перед світом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus