USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Майже 20 нардепів вимагають виселити УПЦ МП з собору у Володимирі

Сьогодні 18:24
Народний депутат з Волині Ігор Гузь ініціював звернення до керівника ОП, прем’єр-міністра, керівництва СБУ та міністра внутрішніх щодо про виселення московської церкви з Успенського собору у Володимирі.

Як повідомив Гузь у мережі, звернення підтримали 18 народних депутатів.

«Незважаючи на те, що термін дії договору оренди комплексу споруд Успенського собору завершився 1 липня 2024 року, філія російської церкви та її прихильники досі там.

У липні до собору прибула профільна комісія Волинської ОВА для розірвання договору оренди та підписання акту приймання-передачі споруд державі. Однак митрополит Володимир (Мельник) відмовився підписувати цей акт. Натомість священники сховалися за спинами своїх прихильників, яких скликали на допомогу звідусіль», – зазначає нардеп.

Читати ще: «Маємо очиститись від нечисті»: депутат закликав міськраду на Волині розірвати договори з МП

Як наголошує Ігор Гузь, Успенський собор – це святиня українського народу, а не фортеця для руки «руского міра», яка мімікрує та, на жаль, досі має вплив на людей.

«Московська церква становить небезпеку для державності України, тож гаяти часу не можна».

Нардеп ініціював звернення, яке підтримали загалом 18 народних депутатів, щодо виселення єпархії з комплексу споруд Успенського собору. Звернення спрямоване до Керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Голови Служби безпеки України Василя Малюка та Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка.
Депутати вимагають дати доручення відповідним державним виконавчим та правоохоронним органам забезпечити виселення місцевої єпархії УПЦ МП з комплексу споруд Успенського собору у Володимирі.

Депутати, які підтримали звернення:

Ігор Гузь

Михайло Бондар

Юлія Клименко

Наталія Піпа

Олег Дунда

Оксана Савчук

Ірина Констанкевич

Лариса Білозір

Тарас Батенко

Ярослав Юрчишин

Олександр Аліксійчук

Галина Васильченко

Соломія Бобровська

Леся Василенко

Ганна Бондар

Василь Мокан

Софія Федина

Микола Княжицький.

23 липня Ігор Гузь разом з іншими нардепами заблокували трибуну у Верховній Раді. Вони вимагали поставити на розгляд законопроєкт про заборону релігійних організацій, який фактично унеможливить діяльність УПЦ МП в Україні.

Як інформували, у травні Волинська ОВА надіслала настоятелю Успенського собору УПЦ МП повідомлення про припинення договору оренди.

Нагадаємо, 15 вересня 2022 року Волинська обласна рада підтримала звернення до ВРУ, Кабміну та РНБО про заборону Української православної церкви московського патріархату на території України.

А в листопаді минулого року депутати Волинської обласної ради звернулися до прем’єра, міністра культури і голови служби з етнополітики та свободи совісті з проханням не продовжувати договір про користування УПЦ МП комплексом Успенського собору XII–XVII століть у Володимирі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus