USD 41.20 41.58
  • USD 41.20 41.58
  • EUR 41.25 41.58
  • PLN 10.26 10.50

Майже 1400 військових, які повернулися з війни, отримали допомогу від Фонду Ігоря Палиці

18 Липня 2019 10:59
Лікування поранених, допомога сім’ям загиблих, реабілітація демобілізованих - важливим напрямком діяльності Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» стала допомога учасникам АТО/ООС.

Майже 1400 військовослужбовців, які повернулися з війни, отримали фінансову допомогу від Фонду. Значні кошти спрямовували на підтримку військових частин, добровольчих батальйонів, формувань охорони громадського порядку, волонтерських організацій тощо, йдеться у повідомленні пресслужби Фонду.

Крім того, було придбано чотири автомобілі для ГУ Нацполіції в області, автомобіль-рефрижератор для гуманітарної місії «Чорний тюльпан», десятки носівних та автомобільних радіостанцій, військові біноклі, тепловізори, пристрої нічного бачення, техніку для відеоспостереження, тисячі одиниць військової форми, спорядження та спецзасобів, що зберегли життя сотням наших захисників у самому пеклі бойових дій.
З початком воєнних дій Фонд неодноразово надавав допомогу медичним закладам, де перебували на лікуванні та реабілітації військовослужбовці. Для Луцького військового гарнізонного госпіталю було придбано життєво важливий апарат для вакуумної терапії ран. Він замінює численні перев’язки, механічний дренаж і обробку ран септиками та пришвидшує одужання важкохворих пацієнтів.
Волинський обласний госпіталь ветеранів війни отримав від Фонду апарати для озонотерапії та плазмової хірургії, електрокардіограф, фіброгастроскоп для відділення функціональної діагностики, кисневий концентратор для реанімаційного відділення, фізіотерапевтичний комплекс, апарати для ударно-хвильової терапії, лімфопресотерапії та світлотерапії для фізіотерапевтичного відділення. Завдяки Фонду здійснюються перевезення учасників АТО до басейну та спорткомплексів для занять у рамках реабілітаційної програми, в лікувальні заклади на додаткову діагностику.

У 2014 році волинський скульптор Віктор Семенюк виставив на аукціон ковані скульптури, щоб допомогти 14-й окремій механізованій бригаді. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» викупив колекцію ексклюзивних експонатів. За виручені кошти придбали три позашляховики, які відправили у зону АТО. Таким чином вдалося допомогти військовослужбовцям та зберегти унікальну колекцію кованих виробів, яка досі експонується в одній з веж Луцького замку.
Війна лишає по собі не лише зруйновані міста, а й понівечені душі тих, хто повертається із фронту. «Зігрій душу» – проект, покликаний допомогти військовослужбовцям адаптуватися до мирного життя. Його започаткували волонтери Ковельського центру допомоги 14-й ОМБр, а фінансово підтримав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». У рамках цього проекту сотні військовослужбовців Волині пройшли реабілітацію в санаторно-курортних закладах та на базах відпочинку, працюючи з психологами і психіатрами, відвідуючи сеанси арт-терапії та лікувальні процедури.
Психологи кафедри практичної психології та безпеки життєдіяльності Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки за сприяння Фонду три роки проводили психологічні заняття з реабілітації родин наших захисників. Фахівці надавали індивідуальні консультації, працювали в групах та вели дитячу арт-терапію. Реабілітацію пройшли 108 сімей, яким довелося відчути весь жах війни.

Крім того, нещодавно відбулася презентація книги «51/14 – історія нескорених», яку видали за підтримки Фонду. У ній зібрано 100 спогадів військовослужбовців 51-ї бригади, волонтерів, капеланів та рідних загиблих і зниклих безвісти військових.

Аби зберегти в пам’яті та передати наступним поколінням ціну свободи українців, Фонд Ігоря Палиці профінансував відкриття Музею пам’яті героїв Майдану та АТО на базі Волинського регіонального музею українського війська та військової техніки. Адже Ігор Палиця переконаний: невіддільною складовою творення гідного майбутнього є пошанування минулого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus