USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.00 10.15

Майже 100 гектарів: волинські мисливці просять продовжити їм договір на користування угіддями

26 Червня 2024 06:43
Турійське районне товариство мисливців і рибалок «ТУР» 27 років тому відділилося від Українського товариства мисливців та рибалок. Нині нараховує 15 колективів: 500 мисливців і 25 рибалок. Саме мисливці – це люди, які вміють поводитися зі зброєю, тож вони першими стали на захист країни. Майже 100 з них продовжують це робити досі.

Чоловіки підтримують спілкування і час від часу збираються в приміщенні громадської організації в Турійську. З 2022 року перед учасниками товариства виникла бюрократична проблема, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«22 листопада 2022 року в нас закінчився термін на користування угіддями. Вже 22 грудня ми всі документи передали на обласну раду, але досі немає відповіді й документів. Ми чекаємо», – інформував голова ГО «Турійське районне товариство мисливців і рибалок «ТУР» Володимир Остапук.

Площа угідь, які відстоюють члени організації, – майже 100 тисяч гектарів, але документацію просять затвердити хоча би на 67 тисяч гектарів.

Попри заборону займатися полюванням, учасники товариства продовжують підтримувати свою організацію членськими внесками, щоправда, зменшили їх на половину. Бо підтримувати лад на угіддях і підгодовувати тварин потрібно, а це вартує коштів.

Читати ще: На території волинського лісництва затримали мисливців-порушників

«У нас є 15 голів колективів у селах. Вони стежать за усім. Якщо приїхала якась чужа машина чи ходять чужі люди, вони телефонують до поліції. Вони підгодовують тварин», – сказав Володимир Остапук.

58 років тому вперше взяв до рук мисливську зброю Микола Стецюк. За його словами, мисливство та культуру полювання потрібно зберегти.

«Мені зараз 78 років. Хочемо, щоб наша організація збереглася», – наголосив він.

Щоб після перемоги повернутися до улюбленої чоловічої справи, долучилися до звернення про збереження угідь мисливського товариства й захисники з різних підрозділів ЗСУ.

«Прикро, що ми збираємося вже не вперше. Ми розуміємо один одного. Дуже важко це пояснити хлопцям, які зараз перебувають там, звідки і я нещодавно повернувся. Вони кажуть: «Ви не можете вирішити? Що у вас там робиться?» Такі питання мені ставлять. Що я можу відповісти?» – звернув увагу Валентин.
Читати ще: «Справжній мисливець ніколи не завдасть шкоди живій природі», – волинський мисливствознавець

Зустрівся з представниками товариства «ТУР» і депутат Волинської обласної ради Роман Микитюк. Він є членом президії цього товариства.

«Як депутат обласної ради я буду всіх переконувати і обов’язково піднімати це питання на сесії. Думаю, що проголосуємо одноголосно», – зазначив Роман Микитюк.

Чи дослухаються обласні депутати до звернення учасників товариства та чи залишать їм у користування мисливські угіддя? Рішення – за обранцями громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus