USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.25 41.55
  • PLN 10.30 10.55

Має звання почесного донора: 31-річний лучанин вже 63 рази здав кров

17 Червня 2024 21:18
Сергій Голубчук із Луцька вперше став донором у 24, нині йому – 31 рік. Чоловік має звання почесного донора, адже кров здає вже 63 раз.

Як розповів Сергій Голубчук Суспільному, донорство для нього – це не лише можливість врятувати комусь життя, а його особистий секрет бадьорості і гарного самопочуття.

«Багато хто каже, що почав здавати кров, ніби молодше виглядаю. Я зареєструвався на сайті Донор UA, всі свої здачі там реєструю, мене також було запрошено 8 червня до них в Київ на нагородження», – говорить чоловік.
Читати ще: Як стати донором крові: власний досвід. Репортаж з Волинського центру крові

З його слів, 80% його крові йде на потреби ЗСУ. Медична сестра обласного центру служби крові Сергія впізнає за татуюваннями.

«Кров можна здавати п’ять разів на рік, плазма здається через кожних 15 днів. Але потрібно комбінувати, бо після здачі крові не можна місяць взагалі нічого здавати», – говорить медсестра.
Перед здачею крові Сергій каже, що дотримується всіх процедур та правил. Не вживає алкоголь, 48 годин перед здачею крові не курить, дотримується дієти, не їсть молочних продуктів, яєць, смаженого та гострого.
«Після здачі крові треба води, перед здачею крові теж багато води пити, солодкого. Зараз після здачі треба поїсти, бажано відпочити. Кожного разу почуваю себе чудово! Тішу себе тим, що зміг комусь допомогти», – каже почесний донор.

Читати ще: Заготовляють плазму та тромбоцитну масу: у Волинському центрі служби крові щодня здають кров до сотні людей

Донорам після здачі крові дають 100 гривень на чай, щоб відновити організм. Людям, які офіційно працевлаштовані, передбачається два дні вихідних: один день в день здачі крові та ще один додається до щорічної відпустки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus